Bingöl'deki Bir Anadolu Lisesinde Aylardır Karma Eğitim Uygulanmıyormuş

TAKİP ET

Bingöl'deki bir Anadolu lisesinde karma eğitime son verildiği, bu nedenle kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sınıflara alındığı ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildirci'nin haberine göre, Bingöl'deki bir Anadolu lisesinde karma eğitimin sona erdiği ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı başından itibaren kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflara alındığı öğrenildi. 

Eğitim-Sen Tepki Gösterdi

Kentte sona eren karma eğitim uygulamasının yaygınlaşmasının ardından Bingöl'de Eğitim-Sen şubesi yetkilelere durumu bildirdi. Genç İlçe'de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen sendika temsilcileri, skandal uygulamaya son verilmesini istedi.

"Karma Eğitim Esastır"

Eğitim-Sen'in tüm çabalarına rağmen uzun süre bir adım atılmadı. Okul yönetimi, referandum düzenlendiğini ve referandum sonucunda karma eğitime son verildiğini açıklayarak uygulamayı savundu. Eğitim Sen Bingöl Şubesi kentte bir basın açıklaması yaparak "Karma eğitim şart" dedi.

Skandal Uygulama Bugün İtibariyle Son Buldu

Sendikanın basın açıklamasının ardından Genç Anadolu Lisesi'ndeki uygulama için harekete geçildi. Okulun eleştiri toplayan uygulamayı 21 Aralık itibarıyla sonlandırdığı belirtildi.

bingöl genç anadolu lisesi karma eğitim eğitim-sen