Bingöl Üniversitesi'nde Adrese Teslim İlanlara Bir Yenisi Daha Eklendi: Rektör Yeğenine mi Kadro Açtı?

TAKİP ET

Bingöl Üniversitesi'nde adrese teslim ilanlar bitmiyor.

Son zamanlarda adı sık sık adrese teslim ilanlarla anılan Bingöl Üniversitesi'nde adrese teslim ilanlara bir yenisi daha eklendi. 

31 Aralık 2023'te yayımlanan bir ilanda Genç MYO, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik için öğretim görevlisi alınacağı belirtildi. 

İlanın şartlarında "Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu olmak. Lisans mezuniyeti sonrasında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak. Yükseköğretim Kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak. Yangın Söndürme ve Arama Kurtarma Sertifikasına sahip olmak." gerektiği belirtildi.

İddiaya göre bu şartları karşılayan kişi Mart ayında görev süresi dolacak olan Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak'ın yeğeni Enes Çapak.

X hesabından sürekli amcasıyla ilgili paylaşımlarda bulunan Enes Çapak'ın ilanda yer alan şartlardan "Yükseköğretim Kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak." şartını karşıladığı ve bu ders verme deneyiminin de yine Bingöl Üniversitesi'nde olduğu görüldü. Çapak'ın yüksek lisans tezinin sonundaki iş deneyimi bölümünde Bingöl Üniversitesi Genç MYO'de ücretli öğretmenlik yaptığı yazıyor.

 

 

Çapak'ın X hesabından sık sık amcasını paylaştığı ve "sadakat" vurgusunda bulunduğu görülüyor. Amcasıyla fotoğraf paylaşan Çapak, "Esas olan sadakattir" ifadelerini kullanıyor. Çapak'ın X hesabındaki "bio"sunda da "Marifet,sâdakatta gizlidir" yazıyor. 

X hesabından AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı da sık sık paylaşan Enes Çapak'ın sadakatinin kime olduğu merak konusu. 

Bingöl Üniversitesi'ne daha önce de eski AKP İl Başkan Yardımcısı Mesut Bayırkan'ın adrese teslim ilanla işe alındığı ortaya çıkmıştı. Enes Çapak'ın da AKP Bingöl İl Başkanlığı ile arasının iyi olduğu görülüyor. 

Bingöl Üniversitesi'nde yeterli öğretim elemanı olmasına rağmen özel şartlı ilan açtırmak için mi dışarıdan ders verdirildiği ve bu ilana Rektör İbrahim Çapak'ın yeğeninin başvurup başvurmayacağı şu an merak konusu.

bingöl üniversitesi adrese teslim ilan rektör rektör yeğeni ibrahim çapak enes çapak