Bingöl Valiliği Lütfü Türkkan'a Karşı Miting Düzenledi

TAKİP ET

Bingöl, Ağrı ve Bitlis'te, Lütfü Türkkan'ı kınayan mitingler düzenlendi.

Bingöl Valiliği, Akşener'e hakaret eden bir şehit yakınına hakaret eden Lütfü Türkkan'a karşı miting düzenledi. 

Mitingde "Onlar bizim emanetimiz", "Düşün yakamızdan", "Şehitler ölmez", "Onlar bize Allah'ın emaneti" gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşındı ve Türk bayrakları açıldı.

Miting çağrısını valiliğin yapmasını eleştiren Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki "Valiliğin yaptığı çağrıyı da valilik makamına uygun bulmuyoruz. Bu çağrı sivil toplum kuruluşu veya siyasi partiler tarafından yapılabilecek bir çağrı olabilir. Fakat valiliğin siyasi parti veya STK gibi davranmasını uygun bulmuyoruz" dedi.

Tiryaki "Hususla alakalı yapılan tüm hakaretleri, önceden yapılmış olan ve sonradan yapılanı tasvip etmiyoruz" derken İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ise gerekçesi ne olursa olsun Türkkan'ı tasvip etmediğini belirterek "Bütün şehit anaları bacıları, kardeşleri bizim kardeşlerimizdir. Onlara yapılmış hakareti kendimize yapılmış sayarız" şeklinde konuştu.

"Dün milliyetçilerin arkasında duramayanlar bütün milliyetçilik taslıyorlar bize" diyen Kızılboğa, Valiliğin tavrını ise eleştirerek hassas davranmalarını beklediklerini söyledi.

Bingöl Valiliği Lütfü Türkkan'a Karşı Miting Düzenledi