Binlerce Sağlık Çalışanı Atama Beklerken Filyasyon Ekiplerinde Bakın Kimleri Görevlendirdiler

TAKİP ET

TamgaTürk'ün ulaştığı 4 Eylül tarihli görevlendirme evrakı filyasyon çalışmalarında yer alan personellere ilişkin önemli soru işaretleri doğuracak.

ÖZEL HABER | Çin Virüsü ile mücadelede her geçen gün kötüye gidişin gözlemlendiği Türkiye'de mücadelenin öncüsü ve bel kemiği olarak sunulan filyasyon ekipleri 81 ilde çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çeşitli açıklamaları söz konusu ekiplerin zaman zaman hastanelerde gecesini gündüzüne kadar sağlık çalışanlarının dahi önüne geçmesini sağladı. Ancak ekiplerin yürüttüğü bu çalışmalar yayılımın önüne geçmeye ve temaslı tespitinde yüksek başarı oranının yakalanmasına bir türlü yardımcı olamadı.

Virüsle mücadelenin iç yüzü özellikle TTB'den ve muhalefetten yükselen seslerle tartışmaya açılırken dün de filyasyon çalışmalarına ilişkin şüphe uyandıracak önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlık onayıyla ilgi çeken bir görevlendirme kararına imza atıldı.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu imzalı 4 Eylül 2020 tarihli görevlendirme kağıdı ile çeşitli genel müdürlüklerden toplam 1392 personel  Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen filyasyon çalışmalarında bulunmak üzere görevlendirildi.

Asıl dikkat çekici detay ise filyasyon ekiplerinde yer alacak personelin bilgilerinin yer aldığı ve TamgaTürk'ün ulaştığı işte o liste oldu. Görevlendirilen personelden birçoğu sağlıkla ilgisi olmayan genel müdürlüklerde görev yapan farklı meslek dallarında bulunuyor. Bu görevlendirmeler yapılırken binlerce sağlık çalışanı ise atama beklemeye devam ediyor.

Teknisyen, programcı, AB uzmanı, avukat, müfettiş, grafiker, sosyolog, ayniyat saymanı, güvenlik personeli, harita mühendisi, işçi, peyzaj mimarı, şehir plancısı gibi unvanlardan yüzlerce personel, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde bel kemiği rolü görmesi beklenen filyason ekiplerinde görevlendiriliyor. İşte bazı örnekler:

Sıra 39 65 534 611 615 849 883 1012 1190 1382 1387 1392

Ad Soyad

Unvan

Personelin Görev Yaptığı
Genel Müdürlük

Y. E. K. AB Uzman Yrd. A.B. ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Ö. Y. Avukat Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
A. Ç. Müfettiş Tetftiş Kurulu Başkanlığı
S. T. Odacı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
S. C.  Grafiker Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
S. P. Sosyolog Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü
C. A. Ayniyat Saymanı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü
H. K. Mali Hizmetler Uzmanı Strateji Geliştirme Başkanlığı
T. U. Güvenlik Personeli Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
M. E. K. Peyzaj Mimarı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü
M. Y. İnşaat Mühendisi Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü
Y. O. A. Şehir Plancısı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü

özel haber filyasyon ekipleri yönlendirme görevlendirme mustafa islamoğu sağlık bakanlığı fahrettin koca yönetim hizmetleri genel müdürlüğü ankara il sağlık müdürlüğü koronavirüs covid-19 çin virüsü