Biontech Aşısı Kalmadı: Sağlık Bakanı'nın Açıklamasının Ardından İkinci Doz Randevuları Ertelendi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Biontech aşısının birinci dozu ile ikinci dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanacağını ilişkin duyurduğu kararın ardından bu aşının ikinci dozu için önceden alınmış mevcut için randevular da ertelendi.

Sağlık Bakanı Koca, bugünkü Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Pfizer-BioNTech ortaklığıyla üretilen Çin virüsü aşısının birinci dozu ile ikinci dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanacağını belirtmişti. BirGün'ün haberine göre böylece, daha önceden alınan mevcut ikinci doz randevularının da ertelendiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin bilgi verdi:

"Haziran ayı ile birlikte Biontech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

Sinovac için ise zaman zaman sevkiyatta yavaşlamalar yaşansa da artan kapasite ile birlikte elimize ulaşan doz miktarı da artacak. Ayrıca diğer aşı üreticileri ile de anlaşma zemini ve erken teslimat konularında görüşmeler devam etmektedir."

Bakan Koca, bu bilgilere dayanarak "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor" dedi. Bakan'ın açıklamalarına göre vatandaşlarımız ölmez de sağ kalırsa aşıya doyacak.

Fahrettin Koca Biontech aşı randevusu aşılama aşı koronavirüs aşısı çin virüsü salgın pandemi bağışıklık ikinci doz randevusu aşı randevuları ertelendi Sağlık Bakanı