BioNTech Aşısının, Delta Varyantına Karşı da Etkili Olduğu Bildirildi

TAKİP ET

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, aşının Delta (Hint) varyantına karşı da etkili olduğunu açıkladı.

İlk kez ekim ayında Hindistan'da tespit edilen delta varyantının daha bulaşıcı olduğu düşünülürken, vayrantın 65'ten fazla ülkeye yayıldığı, Türkiye'de de nisan ayının sonunda görüldüğü açıklanmıştı.

BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, BioNTech aşısının Delta (Hint) varyantına karşı da etkili olduğunu duyurdu.

Şirketin çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Şahin, "Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok" değerlendirmesini yaptı.

Mevcut aşıları yenilemek veya yeni ortaya çıkan bir virüs türüne uyum sağlamak için üçüncü bir dozun gerekli olması ihtimaline hazrlıklı olmak amacıyla aşının yeni varyantlara karşı etkinliğini sürekli analiz ettiklerini kaydeden Şahin, “Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum. Ancak, (üçüncü doz) takviye aşılamanın ne zaman ve ne sıklıkta gerekli olacağını henüz bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

biontech aşı varyant delta varyantı hint varyantı açıklama uğur şahin etkili karşı bulaşıcılık toplantı yıllık genel toplantısı