BioNTech CEO'su Şahin: Aşımızın Salgını Bitireceğinden Eminim

TAKİP ET

Covid-19 aşı çalışmalarında yüzde 90'ın üzerinde başarıya ulaştıklarını belirten BioNTech'in Türk CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının salgını bitireceğinden emin olduğunu ifade etti.

ABD merkezli ilaç firması Pfizer ile Alman BioNTech, geçtiğimiz günlerde geliştirdikleri aşı denemelerinin 3. fazı başarıyla geçtiğini belirterek yüzde 94'e yakın bir oranda başarılı olduğunu duyurmuştu.

The Guardian gazetesine konuşan BioNTech şirketinin Türk CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19 salgınını bitireceklerine dair iyimser olduğunu ifade ederek "Salgını durdurup durduramayacağımız konusunda bir sorunuz varsa buna cevabım 'evet' olur. Geliştirdiğimiz aşının virüsün başını ezerek tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınını bitireceğine inanıyorum. Çünkü yan etki görülen hastalarda dahi virüse karşı koruma sağlanması, aşının büyük bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor" dedi.

Yapılan son testler sonrası aşının hastaların bağışıklık sistemini yeterince güçlendirdiğine emin olduklarını ifade eden Şahin, "Bu gelişmeden sonra firma olarak pazartesi günü bir açıklama yaptık. Artık aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

covid-19 aşısı biontech pfizer türk ceo konuştu aşı çalışmları salgın bitiyor mu koronavirüs ne zaman bitecek çin virüsü aşı salgını bitirecek dedi türk ceo uğur şahin abd almanya yüzde 94 aşı başarılı the guardi