BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, En Zengin 500 Kişi Arasına Girdi

TAKİP ET

Çin virüsü aşısını geliştiren BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Bloomberg'in en zengin 500 kişi listesine girdi.

Tüm dünyada büyük kırılmalara neden olan Çin virüsüne karşı aşı geliştiren  BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Bloomberg'in en zengin 500 kişi listesine girdi.

ABD’li Pfizer şirketiyle birlikte Çin virüsü aşısını geliştiren Almanya merkezli BioNTech şirketinin hisseleri bu yıl yüzde 250’nin üzerinde değer kazandı.

ABD’de Nasdaq borsasında işlem gören BionTEch hisselerinin değerindeki yükseliş, Dr. Özlem Türeci ile birlikte aşıyı geliştiren bilim insanları ve BioNTech hissedarları arasında yer alan Prof. Dr. Uğur Şahin’in, 5,12 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 500 insanı arasına girmesini sağladı.

2020 yılına 38,5 dolar seviyesinden başlayan BioNTech hisse fiyatı, bugün 120 dolar seviyesinde. Şirketin piyasa değeri 28,9 milyar seviyesine çıktı.

Bloomberg milyarderler endeksi verilerine göre, BioTEch’in yüzde 18,8’lik hissesini elinde bulunduran ve şirketin aynı zamanda CEO’su olan Uğur Şahin yıl başından bu yana servetini 3,7 milyar dolar artırarak 5,12 milyar dolara yükseltti ve dünyanın en zengin 500 kişisi arasına girdi. Listedeki tek Türk de Uğur Şahin oldu.

Yıllar önce Türkiye’den Almanya'ya göç etmiş ailelerin çocukları olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin,Çin virüsüne karşı aşı geliştiren ilk bilim insanları arasında yer alıyor.

uğur şahin özlem türeci biontech zengin alman aşı Türk