Amerikalı Çiftçi İç Savaş Döneminden Kalma Milyonlarca Dolar Değerinde Madeni Para Buldu

TAKİP ET

Kentucky'de bir çiftçi, tarlasında iç savaş döneminden kalma 700'den fazla madeni para buldu.

ABD'nin Kentucky eyaletinde bir çiftçi iç savaş döneminden kalma 700'den fazla madeni para buldu.

"Büyük Kentucky Definesi" olarak adlandırılan bulgular arasında bir grup 1863 Çift Kartal ve 1850’den 1862’ye kadar tarihlenen yüzlerce ABD altın dolarının yanı sıra, parçaları onaylayan Numismatic Guaranty Company’ye göre birkaç gümüş para da yer alıyor.


Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük koleksiyon parası pazarlamacılarından biri olan GovMint tarafından yayınlanan bir YouTube videosunda, kimliği açıklanmayan bir adam milyonlar değerindeki hazineyi topraktan çıkarırken görülüyor.

Altın paraların bulunduğu yer gizli tutuluyor.


GovMint’e göre buluntuların yüzde doksan beşi altın. 

Çıkarılan altınlardan en nadir olanları "1863-P $20" Liberty altınları 6 haneli bir fiyata sahip olabilir.

Live Science’a göre madeni paranın bu kadar nadir bulunmasının nedeni üzerinde "In God We Trust’’ (Tanrıya Güveniriz) yazısının yer almaması. Bu slogan iç savaşın sona ermesinin ardından 1866 yılında tüm altın ve gümüş paralara eklenmişti. 

Nadir madeni para satıcısı Jeff Garrett, "Birisi nadir bir madeni para keşfi hakkında tavsiye almak için aradığında her zaman heyecanlansam da, Büyük Kentucky Definesini görme fırsatı kariyerimin en önemli olaylarından biridir, neredeyse bir tomar mükemmel durumda numune bulmak çok nadir bir durum.’’ dedi.

NGC’nin de bir parçası olduğu Sertifikalı Koleksiyon Grubu’nun başkan yardımcısı Andy Salzberg, "Toprakta bulunan ve son derece iyi korunmuş olan altınlar, nadiren görülen parlaklığa sahip’’ dedi.

Kentucky ABD Gömü Altın para Çiftçi Madeni para