Bir Amerikan Askeri Kuzey Kore'ye Kaçtı

TAKİP ET

Bir Amerikan askeri Güney Kore'den Amerika'ya disiplin suçlarından dolayı gönderilecekken özel tura katılıp Kuzey Kore sınırını geçti.

Güney Kore'de hapis yatan ve Amerika'da disiplinsizlik suçlarıyla yargılanacak olan Travis King adındaki Amerikan askeri, özel tura katılarak Kuzey Kore'ye kaçtı.

Güney Koreli yetkililer, Amerikan askerinin Güney Kore’de Seul mahkemesi tarafından kamu malına zarar vermek de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan 5 milyon won (105 bin Türk Lirası) para cezasına çarptırıldığını ve iki ay boyunca hapiste kaldığını söyledi.

Silahsız Bölgedeki Tura Katıldı

Hapishaneden serbest bırakılan askerin, Teksas’taki Fort Bliss üssüne dönmek üzere havaalanına kadar eşlik edildiği ancak askerin havaalanından kaçmayı başarıp Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki silahsız bölgeye düzenlenen bir tura katıldığı bildiriliyor.

Amerikalı askerin Amerika’da disiplinsizlik suçundan yaptırıma uğrayacağı nedeniyle Kuzey Kore’ye kaçmış olabileceği öngörülüyor.

Amerikalı yetkililer, askerin sınırdan isteyerek ve kendi iradesiyle geçtiğini söyledi.

Pentagon, King'in sağlığından endişe duyduğunu ve "durumu yakından izlediğini ve araştırdığını" açıkladı. ABD Kore Kuvvetleri de olayı soruşturuyor.
 

 

Amerikan askeri Kuzey Kore Güney kore Pentagon DMZ