Bir Anket Daha İktidar Değişikliğini İşaret Etti

TAKİP ET

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın son çalışması, AKP ve MHP'nin iktidarı korumak için gerekli olan yüzde 50 bandından giderek uzaklaştığını gözler önüne serdi.

Erken seçim talepleri ve iddiaları, bir yandan sistem sorunu diğer yandan ekonomik krizle çalkalanan Türkiye'nin gündemini belirlemeye devam ederken araştırma şirketleri de halkın nabzını tutmayı sürdürüyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma, iktidar blokunun hızla eridiğini ortaya koyan farklı şirketlere ait çok sayıda çalışmaya bir yenisini daha ekledi. Ekim ayında bin 500 kişiye "Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" sorusunun yöneltildiği araştırmanın sonuçları şöyle:

AKP - yüzde 35.0
MHP - yüzde 7.7

CHP - 17.4
İYİ Parti - 13.7

HDP - yüzde 9.9

DEVA Partisi - yüzde 1.8

Gelecek Partisi - yüzde 0.9

Diğer - yüzde 0.6

Kararsız - yüzde 13.0

Araştırmanın öngördüğü bu sonuçlara göre kararsızların dağıtılmadığı tabloda seçimlere ittifaksız girilirse barajı yalnızca AKP, CHP ve İYİ Parti aşabiliyor. Kararsızlar dağıtıldığı takdirde ise barajı aşmaya en yakın parti HDP oluyor.

anket kamuoyu araştırması bu pazar seçim olsa siyasi partiler istanbul ekonomi araştırma akp mhp cumhur ittifakı millet ittifakı chp iyi parti baraj deva partisi gelecek partisi diğer kararsız saadet partisi