Bir Başarı Hikayesi! Dış Basında Türkiye Algısı Virüs Haberlerine Yansıdı

TAKİP ET

Londra merkezli haber ajansı Reuters'ın Fransa ve Türkiye haberlerinde kullandığı görseller, Türkiye'nin yurt dışında bıraktığı etkiyi gözler önüne serdi.

Dünya çapında yayınlar yapan haber ajansı Reuters, Covid-19 salgını ile ilgili yaptığı haberlerde kullandığı görsellerle dikkat çekti. Farklı ülkelerden benzer haberler veren Reuters, diğer ülkelerde vatandaşların keyif aldığı anları paylaşırken, Türkiye haberlerinde bir kağıt toplayıcısını paylaştı.

Reuters, ''Fransa'da kısıtlamalar kalkıyor'' haberinde 3. Alexandre Köprüsü etrafında toplanan insanları paylaşırken, ''Türkiye'de kısıtlamalar kalkıyor'' haberinde kağıt toplayan bir vatandaşa yer verdi.

  

Ajansın fotoğraf seçimi, Türkiye'nin yurt dışında bıraktığı izlenimi ortaya koyarken bazı yabancı vatandaşlar olayın 'algı yönetimi'nden ibaret olduğunu savundu.

Türkiye'ye Özel Muamele 

Ajans, diğer tüm ülkelerde benzer görseller kullanırken yalnızca Türkiye için seçtiği görselde ayrıştırmaya gitti. Reuters'ın Finlandiya, İrlanda ve İngiltere için kullandığı haber görselleri şu şekilde:

 

reuters londra haber ajansı fransa kağıt toplayıcısı