Bir Çocuk Başıboş Köpek Saldırısından Bakkala Girerek Kurtuldu

TAKİP ET

Erzincan'da bir çocuk başıboş köpek saldırısından kıl payı kurtuldu.

Ekmek almak için evden çıkan bir çocuk, başıboş köpeklerin saldırısından son anda bakkala girerek kurtulabildi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde meydana gelen ve 8 yaşındaki Emin Beşiktaş'ın ağır yaralanmasına neden olan başıboş köpek saldırısının ardından merkez ilçeye bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde başka bir saldırının eşiğinden dönüldü.

Ekmek aldıktan sonra evine dönmekte olan küçük çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Korkuyla bakkala koşan çocuk saldırıdan zor kurtuldu.  Küçük çocuğun başıboş köpeklerin elinden zor kurtulduğu Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan Deniz Er, "2 yıl oldu benim kendi çocuğumu ısıralı. Özellikle belediyeyi aradım, gelip alın diye ama hiç gelen alan olmadı. Sonradan geldi aldılar. Defalarca aramamıza rağmen gelip toplamıyorlar. Topladıkları zaman bir daha geri getirip bırakıyorlar. Yani biz toplanmasını istiyoruz. Çünkü çocuklarımız sabah erken okula gidiyorlar. Yine her yer köpek. O gün topladılar yine getirip bırakmışlar" diye konuştu.

"Çocuklarımızı Dışarı Çıkaramıyoruz"

"Bir de bizlere telefon ediyorlar. Diyorlar ki; ‘Biz geldik, siz bizi gördünüz mü?’ Hâlbuki alakası yok" diyen Er, "Çocuklarımız hiç dışarı çıkaramıyoruz ki. Benim çocuğum sabah 7’de okula gidiyor. Ben mecbur yolun karşısına kadar geçiriyorum. Elimde artık değnek mi olur ne olur bilmiyorum ama bize de bir şekilde saldırıyorlar. Toplanmıyor yani toplanılsa daha iyi olur. Onlara da acıyoruz onlara da açlar belki o yüzden saldırıyorlar ama ne yazık ki toplamıyorlar" dedi.

Mahallede yaşayan çocuklardan Ahmet Yusuf Genel ise "Biz ekmek almaya gelirken bile bizi kovalayan köpekler var. Yani burada çok fazla köpek var. Ekmek almaya gelirken, parka giderken, bir yere giderken hep bizi kovalıyorlar. Biz bizi kovalamalarını sevmiyoruz. Onların buradan gitmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başıboş Köpekler 8 Yaşındaki Çocuğa Saldırdı: Kafa Derisi Soyuldu

başıboş köpek erzincan saldırı bakkal çocuk