Bir Çocuk Tecavüze Uğramıştı: Kaçak Yurdun Arsasının Hazine'den Vakfa Devredildiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Bir çocuğun tecavüze uğradığı Kamiller İlim Kültür ve Çevre Vakfı'na ait yurdun arazisinin Hazine'ye ait olduğu, daha sonra vakfa devredildiği ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, 29 Haziran 2022 günü Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazıda Yalova'da bulunan Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’na ait kaçak yurtta 12 yaşındaki U.E.'nin Kuran dersi veren M.Z.'nin tecavüzüne uğradığını yazmıştı.

Vakıflar Meclisi Üyesi Levent Albayrak, 29 Haziran 2022 günü Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’nın yöneticilerinin görevlerinden alınması, mahkemeden vakfa kayyım atanmasının talep edilmesini talep etmişti.

Vakıflar Meclisi Karar Aldı

Vakıflar Meclisi dün aldığı kararla Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’nın yöneticilerinin görevden alınarak vakfın kayyım tarafından yönetilmesi için mahkemeye başvuracak.

Karara ilişkin açıklama yapan Vakıflar Meclisi Üyesi Levent Albayrak, 12 yaşındaki U.E.'nin tecavüze uğradığı kaçak yurdun arsasının 2016 yılında Hazine'den Yoksullara Yardım Derneği'ne devredildiği, bu dernekten de Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı’na devredildiğini duyurdu.

Hazine Arazisi Vakfa Devredilmiş

Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişi, yaptığı incelemede söz konusu yurdun bulunduğu arsanın mülkiyetinin Maliye Hazinesi'ne ait olduğunu, üzerine yurt yapılması şartıyla 2016-2046 yılları arasında 15 Kasım 2016 tarihli protokolle 15 yıllık işletme hakkını vakfa verdiğini belirledi.

2022 yılında tamamlanan yurt inşaatına daha önceden kaçak olarak öğrenci kabul edildiği, halen yurt açılış izni alınmadığı ve yurdun kaçak olarak işletildiği ortaya çıktı.

"Artık Bir Milli Güvenlik Sorunu Olan Tarikat ve Cemaatler Kapatılmalıdır"

Olaya ilişkin açıklama yapan Vakıflar Meclisi Üyesi Levent Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Kamu taşınmazlarının, kaynaklarının bu ve bu tür din istismarcısı yapılara tahsisinin maalesef kötü bir sonucu ile daha karşılaşmış olduk. Hazine'den aldığı taşınmazı Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı'na kullandıran Yoksullara Yardım Derneği adlı dernek de mutlaka inceleme altına alınmalıdır.

'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesillerin yetişmesinin önünde en büyük engel olan ve artık bir milli güvenlik sorunu haline gelmiş olan tarikat ve cemaatler kapatılmalıdır. Devlet bu yapılara iltimas geçmekten vazgeçmelidir."

bir çocuk tecavüze uğramıştı kaçak yurdun arsasının hazine vakfa devredildiği ortaya çıktı