Bir Dolmuş Şoförü, Elbisesi Kirli Diye İşçiyi Dolmuşa Almak İstemedi

TAKİP ET

Bodrum'da bir işçi, elbisesi kirli olduğu gerekçesiyle dolmuşa alınmadı.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan olayda inşaattaki işinden evine doğru yola çıkan işçi, Bodrum-Yalıkavak dolmuşuna binmek istedi.

İşçiyi araca bindirmek istemeyen dolmuş şoförü, "Sen bu elbiseyle, bu pantolonla bu koltuğa oturamazsın. Oturamazsın" dedi.

Dolmuşta bulunan ve olaya müdahale eden bir kadının "Bence oturabilir" demesi üzerine şoför "Hayır efendim, o zaman siz geldiğinizde kirli diyeceksiniz. Yarın gelip bu koltuk kirli dediğiniz zaman beni şikayet edeceksiniz ama" diye itiraz etti.
  Olayı görüntüleyen Şeyima Şahin, Sözcü'den Yaşar Anter'e yaptığı açıklamada "Akşam saatleriydi, belli ki işçi işinden çıkmış evine dönüyor. Şoförün ‘üstün pis oturamazsın’ diyerek dolmuşa almak istemediği anları görünce şok oldum hemen tepki gösterdim. Hepimiz insanız. Bu işçi de ekmeğinin peşinde. Şoförün yaptığı kesinlikle doğru değil. Zengin olsa zaten kendi arabası olur niye dolmuşa binsin ki. İnsani değerlerimizi bu kadar mı unuttuk, umarım ilgili kurumlar bu şoför ile ilgili yasal tüm işlemleri yapar. Tepki göstermeseydik o işçi 20 km uzaklıktaki evine nasıl gidecekti, bunu düşünen var mı? Lütfen insan olduğumuzu unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının Instagram hesabından yapılan paylaşımla, söz konusu dolmuşun şoförünün şoför kartının iptal edildiği bildirildi.

muğla bodrum dolmuş şoförü elbisesi kirli diye bir işçiyi araca almak istemedi