Bir Esnaf Dükkanını 10 Liralık Benzinle 10 Saat Isıtmanın Yolunu Buldu

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta bir esnaf, 10 liralık benzinle 10 saat ısınma sağlayacak bir keşif yaptığını açıkladı.

Gelen zamlarla birlikte şişen elektrik ve doğal gaz faturalarına karşı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde PVC alüminyum doğrama işi yapan esnaf Selçuk Koyuncu (45), benzin ve su kullanarak ucuz bir ısınma yöntemi keşfetti.

2 adet kavanoz alarak birine su, birine benzin koyan Koyuncu, iki kavanozu hortumla birbirine bağladı. Benzin dolu kavanoza kompresörle hava veren esnaf, çıkan gazın su dolu kavanoza geçmesini sağlayan bir düzenek oluşturmuş oldu. Oluşan gazın su kavanozundan çıkacağı noktaya da tüp başlığı takan Koyuncu, 10 liralık benzinle 10 saat boyunca aralıksız olarak yanan bir sistem elde etti.



İlk denemesinde başarılı olan Koyuncu, bu sistemin ısınmada kullanılabilmesi için bir soba tasarlayacağını açıkladı. 

"Hayat pahalılığı bizi nelere yöneltiyor" diyen Koyuncu, "Önce pelet sobası denedik başarılı olamadık. Şimdi de benzinden yola çıkarak gazını süzüp ateşe dönüştürdük. Bunu, yazıhanemizde ve iş yerimizde ısıtmak için kullanmayı düşünüyoruz. Az önce de sistemin çalıştığını yumurta pişirerek gördük. 10 liralık benzin aldık. 10 saat yanıyor. Tasarruflu bir sistem. Herhangi bir tehlikesi yok. Sönse dahi dışarıya gaz vermez. Sadece biraz is oluşuyor. Onu da baca ile dışarı atacağız" diye konuştu. Koyuncu, sistemi denemek için yaptığı yumurtayı arkadaşlarıyla birlikte yedi.

selçuk koyuncu benzin su ısınma 10 liralık 10 saat ısınmanın yolunu buldu esnaf fatura