Bir Garip Düzen: Ayasofya İmamı Ekonomi Yorumu Yapıyor, Merkez Bankası Başkanı Ayet Yayımlıyor

TAKİP ET

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, doların artışı hakkında yorum yaparken, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ayet yayımladı.

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, her zaman olduğu gibi yine alanı dışında bir konuyla ilgili yorumda bulundu. Dolardaki hızlı artış ve faizle ilgili 'kendince' yorumlarda bulunan Boynukalın, Twitter hesabından "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir" şeklinde paylaşım yaptı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise dolarda bir gecede yaşanan ani yükselişten iki gün önce Cuma mesajı yayımlayarak "Göklerde ve yerde ne varsa şüphesiz Allah'ındır. Şüphesiz Allah, her bakımdan sınırsız zengin olandır, övülmeye layık olandır. Hayırlı Cumalar. #Bayburt" ifadelerini kullandı.

Ayetlerle cuma mesajı yayımlamayı ihmal etmeyen Kavcıoğlu, dün gece yaşanan ve bugün etkisi devam eden kur artışı ile ilgili ise herhangi bir yorum veya açıklama yayımlamadı.

 

şahap kavcıoğlu merkez bankası başkanı yeni ayet cuma mesajı yayımladı alakasız mehmet boynukalın ayasofya imamı ekonomi yorum dolar kur döviz faiz yaptı garip düzen bir