Bir Grup Kürt, Japonya'da Hastanenin Önünü Kapattı

TAKİP ET

Japonya'da yaşanan bıçaklı saldırı sonrası bir grup Kürt hastanenin önünü kapattı.

Japon gazeteci Ishii Takaaki'nin hazırladığı rapora göre bir Kürt, evlilik dışı ilişki nedeniyle başka bir Kürt tarafından bıçaklandı. Bu olayın ardından bıçaklanan şahıs ve saldırgan hastaneye kaldırıldı. Olaya karışan diğer Kürtler ise polisin emirlerine uymayınca tutuklandı.

4 Temmuz 2023 tarihinde Japonya'nın Saitama şehrindeki Kawaguchi belediye hastanesinde meydana gelen olaylarda, Kürt protestocular polis tarafından dağıtıldı. Protestocular, hastanenin önünü kapatarak hastanenin işleyişini dört saat boyunca engelledi. Hastalar içeriye giriş yapamadı.

Saat 20:30 sularında, Kawaguchi Şehri Anyukihara'da 36 yaşındaki bir Kürt bıçaklandı. Polis olay yerine gidip incelemelerde bulundu. Polis, saldırıya uğrayan iki Kürdün bir araçta olduğunu ve birkaç araba tarafından önünün kesildiğini söyledi.

Bölgedeki bir Japon vatandaş tarafından Ishii Takaaki'ye gönderilen olay yeri fotoğrafı

Polis tarafından tespit edilen 45 yaşındaki saldırgan, cinayete teşebbüs suçundan tutuklandı. Saldırganın yanında bulunan bir kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak diğeri ise kaçtı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ayrıca, olayın ardından hastanede çıkan kargaşa nedeniyle çevredeki trafik felç oldu ve iki saat boyunca durdu. Saitama sakinleri konu hakkındaki endişelerini dile getirdi. Yerel halk sosyal medyada öfkesini dile getirdi.

Japonya Kürtler Saldırı Bıçaklanma Polis Hastane japonya kürtler bıçaklı saldırı hastane polis müdahalesi