Bir Gün Önce ''Beni Öldürecek'' Diye Koruma İsteyen Kadın, Eski Eşi Tarafından Vuruldu

TAKİP ET

İstanbul'da dün polise giderek koruma isteyen N.U. isimli kadın, eski eşi M.A. tarafından vuruldu.

Saat 11.00 sıralarında İstanbul Beyoğlu’nda yürüyen N.U., eski eşi M.A.'nın kurşunlarına hedef oldu. N.U.'yu takip eden M.A. ilk fırsatta talihsiz kadını kurşun yağmuruna tuttu. 

Kanlar içerisinde yere yığılan kadını gören bir vatandaş çığlıklar atarak M.A.'ya tepki gösterince, M.A. bu kez de tepki gösteren vatandaşa ateş etti. Tabancadan çıkan kurşun arabaya isabet ederken, M.A. olay yerinden kaçtı.

Yaralı kadını gören bir hemşire ve M.A.'ya tepki gösteren kişi N.U.'ya ilk müdahalesini yapıp sağlık ekiplerine haber verdi. 

Hayati Tehlikesi Sürüyor 

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Göğsünden yaralanan N.U.'nun durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

Olaya tanıklık eden mahalle sakinleri, N.U. ile M.A.'nın 4 yıl önce boşandığını ve çiftin 2 çocukları olduğunu söyledi. Ayrıca N.U.'nun yakınlarına  “Bu adam silahlandı, beni öldürecek” dediği ve olaydan yalnızca bir gün önce karakola giderek polis koruması istediği öğrenildi.

Bu mu Adalet? Hani Kadınları Koruyacaktık?

Mahalle sakinlerinden Emre Sefer, “Saat 11.00-11.30 sıralarında boşanmış bir kadın sokakta yürürken eski kocası geliyor ve 3-4 el ateş ediyor. Daha sonra da çok rahat bir şekilde gidiyor. Bu kadın daha dün karakoldaydı. Hani nerede? İnsanlar öldükten sonra 5 tane ekip aracı geliyor. Bunun ne anlamı var ki? Ülkemizde bu kadar kolay mı her şey? Ben çoluğumu, çocuğumu, annemi nasıl sokağa çıkartacağım? Bu adam üstelik benim komşuma da silah doğrulttu, ona da sıktı. Bu insanlar yakalanınca af diliyor, bir iki yıl yatıyor ve çıkıyor ya da hiç yakalanmıyor. Sonra eşitlikten ve adaletten bahsediyoruz. Bu mu adalet? Hani koruyacaktık, hani kadın cinayetleri bitiyordu? Ambulans 20 dakikada geldi. Okmeydanı Hastanesi şurası, arabayla gitseniz 5 dakika sürer. Kadın öldü gitti neredeyse, kalbinden yaralandı. 3 tane mermi yedi, ağır yaralandı. Böyle bir şey olabilir mi yahu?” diyerek giderek artan ve hiçbir önlem alınmayan kadın cinayetlerine isyan etti.

 

istanbul beyoğlu kadın cinayeti boşandığı karısını vurdu 2 çocuk emre sefer