Bir Hacker Kimlik Bilgilerini Çaldığı Ünlüleri WhatsApp Grubuna Ekleyip Haraç İstedi: 'Nasıl Olsa Devlet Bi S.k Yapmıyor'

TAKİP ET

Bir hacker, kimlik bilgilerini çaldığı ünlüleri WhatsApp grubuna ekleyip haraç itedi.

Gazeteci Nevşin Mengü, resmi Twitter hesabında ilginç bir paylaşımda bulundu. 

"Memleketin 'Hacker'ı Bile Gerizekalı"

"Memleketin hackerı bile gerizekalı" diyen Mengü, "Adam kimlik bilgilerini çalmış, haraç istiyor. Adam kimliğini çaldığı kişilerden Whatspp grubu kurdu, gruba dayısını ekledi" ifadelerini kullandı.

Mengü'nün paylaştığı ekran görüntülerinde söz konusu "hacker"ın "Vesikalık fotoğrafınız ve e adresinize kadar elimizde mevcut ve bu bilgiler sadece bizde var. Bize 1 adet Ethereum vermezseniz bu bilgileri yayarız. Coin ile ödeme yaptığınız takdirde bilgileri sileceğiz. Biz Rus asıllı bir hackerler grubuyuz, bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermekle zaman kaybetmeyin, bize 1 Ethereum ödeme yapın bilgilerinizi silelim. Nasıl fikir? Sizinle uzlaşabiliriz" dediği görülüyor.



Ayrıca Mengü'nün paylaştığı diğer ekran görüntüsünde ise şahsın "haraç kestiğim ünlüler" adlı bir WhatsApp grubu kurduğu, grupta gazeteci Fatih Portakal ve İsmail Saymaz gibi isimlerin olduğu görülüyor. Gruba dayısını da ekleyen şahsın "Nasıl olsa devlet bir s.k yapmıyor dedim, dayımı ekledim gruba..." dediği görülüyor.



Gazeteci İbrahim Haskoloğlu geçtiğimiz günlerde bir grup 'hacker'ın kendisine ulaştığını ve tüm Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini söylediğini belirterek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın kimliklerini sansürleyerek paylaşmış ve tutuklanmıştı. 

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Tahliye Edildi


 

bir hacker kimlik bilgilerini çaldığı ünlüleri WhatsApp grubuna ekleyip haraç istedi fatih portakal hoşgeldin nevşin mengü ismail saymaz