Bir Helikopterimiz Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde Kırıma Uğradı: 1 Personel Kayıp

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir Skorsky tipi helikopter kaza kırıma uğradı. 7 personel kurtarılırken bir personelin kayıp olduğu bildirildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Skorsky tipi bir helikopter ikmal faaliyeti sırasında kaza kırıma uğradı.

Kırıma uğrayan helikopterimizde kaza sırasında 8 personelin bulunduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı, sert iniş yapmak zorunda kalan helikopterde bulunan 8 personelin 7'sinin kurtarıldığını, 1 personel için ise arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

bir helikopterimiz skorsky pençe-kilit harekatı bölgesinde kaza kırıma uğradı 1 8 personelimiz kayıp arama kurtarma milli savunma bakanlığı pkk