Bir Kahraman Türk Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz'ün acı haberi Tokat'ın Niksar ilçesindeki ailesine ulaştı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Eren Huzur İlkbahar-Yaz-1 Operasyonu kapsamında Kürtçü terör örgütüyle girilen çatışmada yaralanan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz (36), kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Şehit Gündüz’ün Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günlüce köyünde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Şehit Gündüz evli ve iki çocuk babasıydı.

Şehit Gündüz’ün Cenazesi Yarın Memleketinde Defnedilecek

Şehit Gündüz’ün cenazesi, yarın Niksar ilçesinde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Törene şehidin ailesi, yakınları, Tokat Valisi, Niksar Kaymakamı, Tokat Belediye Başkanı, Niksar Belediye Başkanı, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katılacak.

Valilik Ve İçişleri Bakanlığı Şehit İçin Başsağlığı Mesajı Yayınladı

Tokat Valiliği ve İçişleri Bakanlığı da şehit Mehmet Gündüz için başsağlığı mesajı yayınladı. Tokat Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Mardin Nusaybin kırsalında Eren Huzur İlkbahar Yaz -1 Operasyonu’nda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan hemşehrimiz J. Asb. Üçvş. Mehmet Gündüz’e Allah’tan rahmet; ailesine, Tokatlı hemşehrilerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Mardin Nusaybin Bagok Dağı bölgesinde 27 Nisan 2023 tarihinde başlatılan ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ata Kıratlı Operasyonu’ kapsamında 28 Nisan 2023 günü bir grup terörist ile çıkan çatışma sonucu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada 1 jandarma personelimiz şehit olmuş, 1 jandarma personelimiz de yaralanmıştır. Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine sabır, yaralı personelimize de acil şifalar diliyoruz” denildi

şehit Mehmet Gündüz Eren Huzur İlkbahar-Yaz-1 tokat