Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez

TAKİP ET

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü köyünde ikamet eden Seyit Tahir Öztepe, evinin 150 metre ilerisine diktiği Türk bayrağını 35 yıldır dalgalandırıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü köyünde ikamet eden Seyit Tahir Öztepe, evinin 150 metre ilerisine diktiği Türk bayrağını 35 yıldır dalgalandırıyor.

120 haneli 2 bin nüfuslu Suüstü köyünde yaşayan 82 yaşındaki 7 çocuk babası Tahir Öztepe, 1984 yılında Yüksekova Tabur Komutanının ''Türk bayrağını her yerde dalgalandıralım.'' sözü üzerine evinin yakınındaki tepeye diktiği bayrağı o zamandan bu zaman canı pahasına koruyor.

Bayrağı İndirmek İsteyenlere Geçit Vermiyor

Sürekli tehditler alan ancak hiçbir zaman bayrağından ve vatanına olan sevgisinden vazgeçmeyen Öztepe, teröristlerin bayrağı indirmek için çok uğraştığını hatta üç defa da saldırı düzenlediklerini söyledi. İlk saldırıda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini, ikinci saldırıda ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Üçüncü saldırıda teröristler direğin altına bomba yerleştirmek suretiyle direği patlattı ancak Seyit Tahir Öztepe direği yeniden aynı yere dikti ve şanlı bayrağımızı dalgalandırmaya devam etti.

Bu Bayrak Artık Ailemizin Mirası

Eşinin ve çocuklarının da bayrağa aynı ilgiyle sahip çıktıklarını söyleyen Öztepe, yaptığı duygulandıran konuşmada ''Burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları. Ben bu gücümü devletimden alıyorum. Korucularımız bizi ve bayrağımızı sahipsiz bırakmadılar. Yeri gelince eşim dahi eline silah alıp bayrak için nöbet tuttu. İlk zamanlar çocuklarım küçüktü ancak şu an onlar da büyüdüler ve bayraklarına sahip çıkıyorlar. Bu böyle nesilden nesile devredip gidecek. Bu bayrak 35 yıldır dalgalanıyor dalgalanmaya da devam edecek.'' dedi.

Bayrak Köyün de Sembolü Oldu

Köy halkının da bayrağa sahip çıktığını söyleyen Tahir Öztepe, ''Bu saygı ve sevgi bütün köye yansımış durumda. Köy bu bayrak etrafında birleşti. Dünyanın en temiz ve en güçlü devleti bizim devletimizdir. Allah devletimizin yar ve yardımcısı olsun.'' ifadelerini kullandı.

1984 yılında diktiği şanlı Türk bayrağımızı ömrü yettikçe korumaya ve dalgalandırmaya devam edeceğini söyleyen vatan ve bayrak aşığı Seyit Tahir Öztepe, bu davranışıyla herkese örnek oluyor ve akıllara Azerbaycan Devleti kurucusu Mehmed Emin Resulzade'nin ''Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez.'' sözünü getiriyor.