Bir Kişi, Manavgat'ta Orman Yangını Çıkarmaya Çalışırken Yakalandı

TAKİP ET

S.K. isimli bir kişi Manavgat ormanlarında 4. yangını çıkarmaya çalıştığı sırada yakalandı.

Manavgat'ta bulunan Sorgun ormanında 09.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz temmuz ayında çıkan yangınların verdiği zararı atlatamayan Manavgatlılar, dumanları görünce endişeyle itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine yangın söndürme helikopteri, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangına müdahale etti.

Ekipler yangını söndürmeye çalıştığı sırada ormanın farklı bölgelerinde 2 yerde daha yangın çıktığı öğrenildi. Aynı zamanda farklı bölgelerde çıkan yangınlardan şüphelenen orman görevlileri ve jandarma ekipleri ormanda inceleme yapmaya başladı. Ormanın içinde şüpheli bir kişiyi fark eden ekipler, S.K. isimli bir kişiyi 4. yangını çıkarmaya çalıştığı sırada etkisiz hale getirdi. S.K. jandarma aracına götürüldüğü sırada Manavgatlıların saldırısına uğradı. 

''Allah'tan Mesaj Geldi''

Orman içerisinde çok sayıda yangın çıkaran S.K. "Neden yakıyorsun buraları?" sorusuna, "Evimi yakıyorum" diye cevap verdi. Daha önce de kendi evini yakan S.K., ormanda çıkardığı yangın için ''Allah'tan mesaj geldi'' dedi.

Sorgun ormanında çıkan yangınlar itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

manavgat sorgun ormanı yangın çıkaran kişi yakalandı