Bir LC Waikiki Çalışanı, Deprem Bölgesine Gittiği İçin İşten Çıkarıldığını Söyleyerek Mağaza İçinde Eylem Yaptı

TAKİP ET

LC Waikiki deposunda şoför olarak çalışan Serkan Yılmaz, deprem bölgesine yardıma giden vatandaşlardan biri oldu. Ancak, deprem bölgesinden döndükten sonra işe başlayan Yılmaz, işten çıkartıldığı bilgisinin verildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler, tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Depremlerde 42 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken, 400 binden fazla kişi yaralandı. Bölge için Türkiye’nin her yerinden yardım seferberliği başlatıldı ve binlerce vatandaş depremzedelere yardım etmek için afetin etkilediği yerlere akın etti.

LC Waikiki deposunda şoför olarak çalışan Serkan Yılmaz da deprem bölgesine yardıma giden vatandaşlardan biri oldu. Ancak, deprem bölgesinden döndükten sonra işe başlayan Yılmaz, işten çıkartıldığı bilgisinin verildiğini söyledi.

Yılmaz, işten çıkartılma nedenini deprem bölgesine gitmesi olarak açıkladı. 6 Şubat akşamı gerçekleşen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği deprem sonrası, çalışmalara katılmak maksadıyla deprem bölgesine gitmek için 15 günlük izin istediğini belirten Yılmaz, talebinin reddedildiğini dile getirdi.

Ancak ısrar edince patronların on günlük ücretsiz izin verdiğini söyleyen Yılmaz, deprem bölgesinde rahatsızlandığı için beş gün sonra işe döndüğünü ve işbaşı yaptığını belirtti. Ancak yetkililerin kendisini sebepsiz yere darp ettiğini ve sonrasında “kavga ettiği” gerekçesiyle işten atıldığını iddia etti.

Patronların ertesi gün arayarak sigorta girişinin iptal edildiğini söylediğini belirten Yılmaz, haklarını alana kadar mücadele edeceğini ve çocuklarının haklarını onlara teslim etmeyeceğini söyledi. Diğer işçilere gözdağı vermek için işten çıkartıldığını da kaydetti.

İşe geri alınana kadar her gün mağazalarda eylem yapacağını söyleyen Yılmaz, LC Waikiki mağazasında hakkını arayarak, “Deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğim için, işçilerin haklarını istemesinde öncülük ettiğim için LCW deposunda işten çıkartıldım. Duyarlı halkımız sizden ricam, LCWaikiki’den, Koton’dan, Madam Coco’dan, Flo’dan alışveriş yapmayın” çağrısı yaptı.

lc waikiki deprem depremzede gönüllü işten çıkarma işten çıkardı