Bir Lisenin Duvarında Yazan Yazı: 'Ben Bugün Ülkemden Gitmek İstedim'

TAKİP ET

Türk gençlerinin öz yurdundan ayrılma isteği sıradan hale geldi.

Türk gençlerinin öz yurdundan ayrılma isteği AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tek adam idaresinde müthiş bir hızla sıradanlaştı. Gazeteci Kutalmış Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kocaeli'nde bir Anadolu lisesinin duvarının yer aldığı bir fotoğrafa yer verdi. "Kocaeli’de bir Anadolu Lisesinin duvarında şöyle bir duvar yazısına rastladım: Ben bugün ülkemden gitmek istedim. Gençlerimizin hayallerini de mi Cengiz Holding’e sattınız?" ifadelerine yer verdi.

Türk Gençleri Türkiye'den Gitmek İstiyor

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Profesörü Lale Akarun'un aktardığı bilgilere göre OECD'nin "daha iyi yaşam endeksi"nde Türkiye 40 ülke arasında 37. sırada.

Barınma, hane halkı geliri, çalışma hayatı, sosyal dayanışma, eğitim, çevre, sivil katılım, sağlık, mutluluk seviyesi, güvenlik ve iş-özel hayat dengesi gibi verilerin incelendiği endekste Türkiye'nin gerisinde olan üç ülke Güney Afrika, Kolombiya ve Meksika.

Türkiye'nin bu ülkeleri geride bırakmasını sağlayan ise sağlık, sivil katılım ve güvenlik alanlarında ortalama seviyesine yaklaşıyor olması. 

Lale Akarun, yetkinreport'ta kaleme aldığı yazısında "Yeni ekonomik programımızın temelini oluşturan 'Türk lirasının değerini düşürelim; ucuz işçilik cenneti olalım; ihracatımız artsın' mantıksızlığının bu kriterleri nereye götüreceğini söylemeye gerek yok. İhracatımız artsa bile, kârlılığımız azalıyor, çünkü düşük katma değerli ürünler üretiyoruz. Niye yüksek katma değerli ürün üretemiyoruz? Çünkü nitelikli işgücü yok. Niye nitelikli işgücü yok? Çünkü yurtdışına gidiyorlar. Niye yurtdışına gidiyorlar? Çünkü maaşlar çok düşük. Niye maaşlar çok düşük? Çünkü yüksek katma değerli ürün üretemiyoruz" ifadelerine yer veriyor.

türkiye türk gençleri kocaeli anadolu lisesi duvarı ben bugün ülkemden gitmek istedim kutalmış ışık