Bir Mahalleye 3 İmam Hatip

TAKİP ET

İlim Yayma Vakfı'nın kolej olarak kullandığı Ümraniye'deki kamu binası İmam Hatip Lisesi oluyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan kamu binası İlim Yayma Vakfı'na kiraya verilmiş, anaokulu olması gereken bina vakıf tarafından yıllarca özel kolej olarak kullanılmıştı. 

Vakıt tarafından kullanılan binanın çevresi de zamanla koleje katılarak kamuya ait yeşil alan işgal edilmişti. 

Atakent Mahalle sakinleri yıllarca kamuya ait alanı geri alabilmek için mücadele etti,  eylem yapıp, imza kampanyaları düzenledi. Süreci yakından takip eden mahalle sakinlerinden Bulut Can Okuducu konuyu geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) taşıdı. Ümraniye Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü, CİMER aracılığı ile verdiği yanıtta konu ile ilgili tebligat yapıldığını söz konusu yerin boşaltılacağını belirtti.  Yanıtta binanın imam hatip lisesi olarak kamuya devredileceği kaydedildi.

Mahalle halkının verdiği mücadele kamu alanını kullanan kolejin binayı boşaltmasını sağladı ancak bu kez de mahallede 2 adet bulunmasına karşın binanın İmam Hatip Lisesi yapılmak istenmesi tepki topladı.

Mahalle sakinleri tekrar imza  kampanyası başlatarak, “Mahallemizde anaokulumuz olmadığı halde bir mahalleye 3 tane imam hatip yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu binanın ihtiyacımız doğrultusunda anaokulu yapılmasını istiyoruz” talebinde bulundu.

ilim yayma vakfı kolej imam hatip anaokulu cimer