Bir Mazlum Uygur Türkünün Daha Gözaltına Alındığı İddia Edildi

TAKİP ET

Türkiye'nin İstanbul'da yaşayan bir Doğu Türkistan Türkünü daha gözaltına aldığı ve sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya bıraktığı iddia edildi.

İşgalci Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)'nin soykırım politikalarından kaçarak hayatta kalabilmek adına Türkiye'ye sığınan Doğu Türkistan Türkleri, Çin Komünist Partisi (ÇKP)'nin stratejik ortağı AKP'nin uygulamalarına kurban olmaya devam ediyor.

İddiaya göre Ramazan ayının ilk günü, yani 13 Nisan günü sahur vaktinde İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşayan Zeynep Salih, evine gerçekleşen polis baskınıyla gözaltına alındı. Eşi vefat eden 40 yaşındaki Uygur Türkü kadın, Kayaşehir'de 76 yaşındaki annesi, 3 kızı ve 1 oğlu ile birlikte yaşamını sürdürüyordu.

Zeynep Salih İlk Değil! Türkiye Güvenli Ülke Olmaktan Çıktı

ÇKP ile iş birliğinde altın çağını yaşayan AKP, zaman zaman Doğu Türkistan Türklerini gözaltına alıp 'geri gönderme merkezlerine' sevk ederek Doğu Türkistan'ı işgal altında tutan Çin'e teslim etme tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor. Sadece bir ay önce Mahemuti Anayeti isimli bir Uygur Türkü daha İstanbul'da gözaltına alınmış ve sınır dışı edilmeye çalışılmıştı.

Ziynetgül Tursun, Burhan Kerim gibi isimler ise Çin'e teslim edildiği netlik kazanan diğer Uygur Türkleri olarak daha önce kayıtlara geçmişti.

AKP'nin bu ve benzeri politikaları, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde de ÇKP'yi protesto eden ve insanlık suçlarına son vermeye, işgali sona erdirmeye çağıran Doğu Türkistan Türklerini bastırmaya ve sindirmeye yönelik hamleler olarak değerlendiriliyor.

uygur türkü gözaltı doğu türkistan istanbul sahur ramazan çin çkp işgalci çin kızıl çin