Bir Muhtar Yakalanan Her Köpek İçin 100 TL Vereceğini Duyurdu: Vali Uyardı

TAKİP ET

Sivas'ta bir muhtar, yakalanan her başıboş köpek için 100 lira vereceğini açıkladı.

Büyük Sivas'tan Selim Çetinkaya'nın haberine göre Sivas'ta Kümbet Mahallesi'nin muhtarı Erol Çakmak, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yakalanan her bir başıboş köpek için 100 lira vereceğini açıkladı.

Kümbet Mahallesi sakinlerine seslenerek son günlerde başıboş köpeklerle ilgili şikayetlerin giderek arttığını belirterek "Belediyemiz konuyla ilgili elinden geleni yapmaktadır. Kendilerine teşekkürlerimi sunarım. Ancak köpeklerin yakalanması konusu biraz sıkıntılı olmaktadır. Okullarında tekrar açıldığı bu günde başta çocuklarımızın emniyeti için ben muhtarınız olarak Kümbet mahallesi dahilinde köpeklere zarar vermeden yakalayıp belediye ekiplerimize teslim edeceğiniz her köpek başına 100 TL vereceğimiz belirtirim. Herkese hayırlı günler" ifadelerini kullandı.

Büyük Sivas'a yaptığı açıklamada sorumluluk alarak muhtar olduğunu belirten Çakmak, "Komşularımıza sorunlarınızla ilgileneceğim dedim. Yapamazsam muhtarlık mührümü teslim ederim. Ceza alacakmışım, uyarı alacakmışım umurumda değil" diye konuştu.

Validen Uyarı: Asla Müsaade Edilmeyecektir

Çakmak'ın duyurusu üzerine HayKonfed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, muhtarın paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak Sivas Valisi Salih Ayhan'dan muhtarın uyarılmasını istedi. 

Bu paylaşımı alıntılayan Vali Salih Ayhan, "Hayatı ve doğayı paylaştığımız sevimli dostlarımızın hak etmediği bu çirkin uygulamaya ASLA müsade edilmeyecektir. Vicdanımızı sızlatan bu paylaşımı yapan muhtarımız uyarılmış olup, gerekli adımlar da atılacaktır. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhtar: Vatandaşın Yüzde 99'u Bana Destek Veriyor

Muhtar Erol Çakmak, her gün mahallenin bir sokağından başıboş köpeklerin görüntülerinin geldiğini belirterek  "Birine bir şey olacak. Bu olursa ben muhtarlığı bırakırım dedim. Vatandaş beni arıyor 'muhtar uyuyor musun?' diye. Cami cemaatine saldırmış vatandaş camiye gidemiyor, çocuklar okula giremiyor, insanlar işe gidemiyor. Yayınladığınız bir çok saldırı görüntüsü benim mahallemden. Her sokağımda kamera var" diye konuştu.
  Mevcut sistemle netice alamadıklarını belirten Çakmak, "Saldırıların önüne geçemiyoruz. Toplanma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Belediye ile devamlı irtibat halindeyiz. Ben ihbar edene kadar köpekler kayboluyor. Belediye bulamıyoruz diyor. Bende mahallemde böyle bir şey yapmak istedim. Köpeklere eziyet etmek derdinde değilim. Harçlık olması maksadıyla 100 lira vereceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

"Ceza Alacakmışım, Uyarı Alacakmışım Umrumda Değil"

"Sokak köpeklerinden dolayı herhangi bir çocuğumuzun bırak ölmesini, sakatlanmayı, herhangi bir çocuğumuzun yüzünde gözünde herhangi bir kalıcı iz dahi kalsa alırım mührümü masalarının üstüne bırakırım ben bu işi yapmıyorum derim. Ben sorumluluk aldım. Muhtar oldum. Sorunlarınızla ilgileneceğim dedim. Yapamazsam muhtarlık mührümü teslim ederim" diyen Çakmak, "Ceza alacakmışım, uyarı alacakmışım umurumda değil. Ben görevimi yapayım alnımın akıyla teslim edeyim. Vatandaş yüzde 99’u destek veriyor. Ben hayvanlara eziyet edin demiyorum. Ben bana getirin demiyorum. Köpekleri belediye ekiplerine teslim edin yakalamakta sıkıntı çekiyorlar. Haber olarak yayınlayacaksanız iyi, kötü kim ne diyorsa yorumları silmeyin” şeklinde konuştu.

sivas kümbet mahallesi muhtarı erol çakmak başıboş köpke köpek sorunu vali salih ayhan haydar özkan