Bir Oruç Reis Açıklaması da Enerji Bakanı'ndan: Rutin İkmal ve Bakım Faaliyeti

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis'in sismik araştırmalarına ara vererek Antalya Limanı'na demirlemesine ilişkin 'rutin ikmal ve bakım faaliyeti' açıklaması yaptı.

10 Ağustos'tan bu yana Kıbrıs açıklarında sismik arama faaliyetlerine devam eden Oruç Reis için yeni Navtex ilan edilmemesi ve geminin Antalya Limanı'na demirlemesi üzerine başlayan tartışmalara dair art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

NATO'dan talimat geldiği, Yunanistan'ın bunu bir geri adım olarak yorumladığı gibi iddialar Türkiye'de eleştiri oklarının hükumete dönmesine sebep olmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Oruç Reis, çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir. Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi, her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyetidir. Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir."

fatih dönmez nato yunanistan doğu akdeniz oruç reis sismik araştırma kıbrıs enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı navtex sismik araştırma ikmal ve bakım rutin faaliyet doğal gaz petrol antalya limanı