Bir Polis Memuru Daha İntihar Etti: Mobbing İddiası

TAKİP ET

İstanbul Şişli'de polis memuru E.S., ilçe emniyet müdürlüğü binasında, silahıyla kendine ateş ederek intihar etti.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru E.S., Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki boş bir odada, silahıyla kendine ateş etti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan E.S., yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Sosyal medyada paylaşılan E.S.'ye ait olduğu iddia edilen intihar notunda mobbing iddiaları yer aldı. 

Emniyet Teşkilatı Sendikası adlı Twitter hesabının paylaşımına göre, E.S. intihar notunda "Mobbinglerle, sürgünlerle, suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. Suçsuzum dedim, inceleyin soruşturma yapın dedim, dinlemediler dosyanın kapağını bile bile açmadan yıllarca zulmettiler. Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyro. 1 buçuk yıl 2 metrekare kulübede bu durumu hazmedememekten, düşünmekten kanser oldum. Bir böbreğimi kaybettim. Soruşturma iki yıl sonra bitti, aslında dosyada delil yokmuş beraat dediler ama kaybettiğim hiçbir şeyi yerine koymadılar.

Tek isteğim iade-i itibarım, eski yerime gidip sadece çalışmak istiyroum dedim. İl Emniyet Müdürü'nün talimatı eski yerin olmaz dediler. Sokakta yoğun çalışmayı seviyorsun madem güven timlerine verelim seni dediler. İnandım, tamam dedim. Bir ay sonra bugün, öğreniyorum ki bana bu sözü veren müdür beni kanser olduğum için koruma büroya geri göndermiş. Aklım hayalim almıyor artık insan nasıl bu kadar zalim olabilir? Mesleğini bu kadar seven biriyleniye dalga geçersin? Başka yere veremem deseydi anlardım ama umut verip beni kanser eden kulübeye neden gönderdin? Onurumla, şerefimle bu kadar oynanmasını artık kaldıramıyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. Emniyeti bu hale getirenler utansın." ifadelerini kullandı.

Metnin tamamı:

"

Emniyetten Açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, polis memuru E.S.’nin 2021 ve 2022 yıllarında düzenli olarak psikolojik destek aldığı belirtildi. E.S.’nin uzman eşliğinde yapılan görüşmeler sonucunda, görevine devam etmesinde sakınca görülmediğinin belirlendiği ifade edildi.

Polis memuru E.S.’nin böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat edildiği, bu süreçte İl Emniyet Müdürlüğünce maddi ve manevi destekte bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, “Tüm teşkilat mensuplarımızı derinden üzen intihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır” ifadeleri yer aldı.  

polis polis intiharı intihar polis memuru intihar etti