Bir Rus Klasiği: Muhalif Siyasetçi Navalni'den Günlerdir Haber Alınamıyor

TAKİP ET

19 yıl hapis cezasına mahkum edilen muhalif Rus siyasetçi Aleksey Navalni'den yaklaşık 1 haftadır haber alınamıyor. Navalni'nin en son hücresinde hastalandığı biliniyor.

Aşırılık yanlısı örgüt kurmak, finanse etmek ve eylemde bulunmak suçlamasıyla 19 yıl hapis cezası alan muhalif Rus siyasetçi Aleksey Navalni'den yaklaşık bir haftadır haber alınamıyor. 

İşgalci Kremlin rejimi tarafından Moskova'nın 250 kilometre doğusundaki Melekhovo'da bulunan yüksek güvenlikli IK-6 cezaevinde tutulan Aleksey Navalni'nin 'elektri kaynaklı problemler' sebebi ile duruşmalara da katılmadığı öğrenilirken, sözcüsü Kira Yarmysh ise Navalni'nin geçen hafta hücresinde 'hastalandığını' belirtti.

Daha Önce İçtiği 'Çay' Zehirlemişti

Navalni, 2020 Ağustos ayında Rusya'nın Omsk şehrinde içtiği bir çaydan dolayı zehirlenmiş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Berlin'deki tedavisinden 5 ay sonra Rusya'ya dönen Navalni, havalimanında gözaltına alınmıştı.

Zehirlenen Rus Muhalif Lider, Rusya'ya Döner Dönmez Tutuklandı

Tedavi Eden Doktor Ormanlık Alanda 'Kayboldu'

İçtiği çay sonrası zehirlenen muhalif siyasetçi Navalni'yi tedavi eden Rus doktor Alexander Murakhovsk, 'avlanmak' için gittiği ormanlık alanda kaybolmuştu.

Navalnıy'ı Tedavi Eden Doktor Ormanlık Alanda Kayboldu

Ayrıca Navalni'nin ilk tedavisinin gerçekleştiği Omsk Hastanesi'nde çalışan 1 hekim istifa ederek görevini bırakmış, 2 hekim ise felç ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

'Stalin Tarzı'

Navalni, 19 yıl hapis cezası aldığı karardan önce sosyal medyada paylaştığı bir mesajda, diğer muhalifleri korkutmak için tasarlanan Katil Diktatör "Stalin" tarzı bir hapis cezasına çarptırılacağını düşündüğünü söylemiş ve yakınları tarafından aktarılan bir mesajda "Bunu hesaplamanın formülü basit: savcının istediği ceza, eksi yüzde 10-15. Onlar 20 yıl istediler, 18 ya da onun gibi bir şey verecekler," ifadelerini kullanmıştı.

Aleksey Navalni'ye 19 Yıl Hapis Cezası

aleksey navalni navanly aleksey navanly putin muhalif lider zehirlendi putin zehirledi haber alınamıyor rusya kremlin