Bir TV Programının Paylaştığı Soruyla 'Rahip Bahira' Twitter'da Gündem Oldu

TAKİP ET

TRT1'de yayımlanan bir TV programının Twitter'dan paylaştığı bir soruyla 'Rahip Bahira' Twitter'da gündem oldu.

TRT1 ekranlarında yayımlanan Gündem Ötesi adlı programın Twitter üzerinden takipçilerine sorduğu bir soruyla 'Rahip Bahira' Twitter'da gündem oldu.

"Daha çocukken Hz.Peygamer'in nübüvvetini müjdelediği söylenen rahibin adı nedir" şeklinde paylaşılan soruyla birlikte Twitter Türkiye gündeminde hızla üst sıralara yükselen 'Rahip Bahira' ilk sıralarda yer aldı.

Bazı kullanıcılar sorunun cevabının Rahip Bahira olduğu yönünde tweetler atarken, bazı kullanıcılar Rahip Bahira ile Muhammed Peygamber arasında geçtiği rivayet edilen konuşmanın bir 'efsane' olduğunu savundu.

Bazı kullanıcılar ise Rahip Bahira'nın Twitter gündeminde olmasına anlam veremedi.

Rahip Bahira ve Muhammed Peygamber

İslam kaynaklarından aktarılan rivayete göre, Muhammed Peygamber, amcası Ebu Talib ile Şam'a ticaret amacıyla gittiği sırada kafile Rahip Bahira tarafından durdurulmuştur. Muhammed Peygamber'in sırtındaki nübüvvet mührüne, başının üzerinde duran buluta ve diğer 'alametlere' bakarak 'son peygamber' olduğunu tahmin eden Rahip Bahira, Ebu Talib'e Muhammed'in Yahudiler tarafından öldürülebileceğini söylemiştir. Bunun üzerine Ebu Talib ve Muhammed Mekke'ye geri dönmüştür.

Bazı teologların görüşlerine göre ise Muhammed Peygamber, Rahip Bahira ile görüşmesi vesilesiyle Hristiyanlığı öğrenmiş ve bu bilgiler ışığında yeni bir din tesis edebilmiştir.

rahip bahira twitter gündem twitter türkiye ilk sıralar tweet gündem ötesi pelin çift gündem oldu neden kimdir soru paylaşım hz. muhammed muhammed peygamber suriye nübüvvet