Bir Ülkede Daha Çinli Firmanın Aşı Deneyleri Durduruldu

TAKİP ET

Brezilya, Çinli ilaç şirketi Sinavoc Biotech'in geliştirdiği 'CoronaVac' isimli Covid-19 aşı adayının deneyleri geçici olarak durdurdu.

Brezilya'da Çinli ilaç şirketi Sinavoc Biotech'in geliştirdiği 'CoronaVac' Covid-19 aşı adayının deneyleri geçici olarak durduruldu.

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede Çinli firma CoronaVac'ın insanlar üzerinde yapılan deneylerinin ciddi bir 'advers olay' (bir beşeri tıbbi ürünün hastalıktan korunma, bir hastalığın teşhis veya tedavisi veya bir fizyolojik fonksiyonun iyileştirilmesi, düzeltilmesi veya değiştirilmesi amacıyla kabul edilen normal dozlarda kullanımında ortaya çıkan zararlı ve amaçlanmamış bir etki) nedeniyle geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

'Advers olay' tıp literatüründe bir ilacın kullanımında beklenmeyen yan etki şeklinde tanımlanıyor.

CoronaVac'ın Brezilya'da insanlar üzerindeki deneyleri ise Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsünün iş birliğinde temmuz ayının sonlarında başlamıştı.

koronavirüs aşısı brezilya çin vebası çin virüsü çinli firmanın deneyleri durduruldu çinli ilaç firmasının deneyleri durduruldu brezilya deneyleri durdurdu breizlya sağlık düzenleme kurulu covid-19 aşısı bir ülkede d