Bir Vatan Evladı Akşener'den Mansur Yavaş'ın Aday Yapılmasını İstedi

TAKİP ET

Burdur'da bir vatandaş, İYİ Parti lideri Akşener'den ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday yapılmasını istedi.

Bir başka vatandaş ise Akşener'e "Benim bir yeğenimi Afyonkarahisar'da Afganistanlılar dövdü. Okul müdürüne gittik, müdür dedi ki 'Biz buna bir şey yapamayız.' Milli Eğitim Müdürü'ne gittik, durumu izah ettik 'Maalesef biz bir şey yapamayız' dediler. CİMER'e yazdık. Dediler ki 'Onlar sizin kardeşiniz.' Ülkesini terk edip gelenler bizim kardeşimiz olabilir mi?" diye sordu.

Buna cevap veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye'nin sığınmacı problemi var. Bu dertle sizi başbaşa bırakan sorumlu gitti, bunların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. 5,5 milyon insanı memleketinden koparıp bu ülkeye getirdiler. Neden belli değil, niçin Suriye'nin iç işlerine karışıldı belli değil. Bu insanlar 10 yıl oldu, 12 yıl oldu, ne zaman kendi ülkelerine gidecekleri belli değil" diye konuştu. İYİ Parti lideri, iktidara gelmeleri halinde sınır güvenliğini sağlama ve Suriyelileri Suriye'ye geri gönderme vaadinde bulundu.

"Mansur Yavaş'ın Aday Olmasını İstiyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur'un Yeşilova ilçesini ziyaret etti. Burada etrafını saran vatandaşlara hitap eden akşener, "Haramzade düzeni birlikte yıkacağız" dedi.

Akşener kendisine dert yanan vatandaşlara mikrofon uzattığı sırada bir vatandaş, "Mansur Yavaş'ın aday olmasını istiyorum" dedi. 

Akşener bu vatandaşa gülümseyerek karşılık verdiyse de müspet bir cevap vermedi. Seçim yaklaştıkça muhalefet partileri üzerindeki aday baskısı artıyor. Cumhur İttifakı'nın adayının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağı kesin fakat Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı kesin değil.

Kılıçdaroğlu'nun Adaylık Israrı: 'Kılıçdaroğlu CHP'nin Adayı Deyin'


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı çıkışlarla adaylık arzusunu açık ediyor, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de daha önce yaptığı açıklamalarda seçime ortak adayla girilmesinin doğru olacağını söylemişti.

Akşener: Seçime Tek Adayla Gidilmesinin Doğru Olacağına İnanıyorum


Anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler Erdoğan'ın oldukça önünde yer alıyor. Buna karşın Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde sonucun kesin olmadığı görülüyor. CHP'li yöneticiler ise Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğunu iddia ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı: Anketlerde Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın 7-8 Puan Önünde, Açık Farkla Alır

bir vatan evladı meral akşener mansur yavaş aday yapılmasını istedi burdur