Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Doktor Kıtlığı Yaşanıyor: Acil Serviste Çıkan Gerginlikler Nedeniyle Doktorlar Her Gün Ölüm Tehditleri Alıyor

TAKİP ET

Çökmeye yüz tutmuş sağlık sistemimizdeki kara delik giderek büyüyor, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde de doktor kıtlığı yaşanıyor.

AKP'li Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki sağlık sistemini yere göğe sığdıramazken, ülkenin dört bir yanından hekim isyanları yükselmeye devam ediyor. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde görevli bir hekim X hesabından yaptığı paylaşımda, yetişkin acil servislerinde çalışacak doktor olmadığını, hem hastaların hem de doktorların yükünün gün geçtikçe arttığını dile getirmişti:

"Koskoca Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Yetişkin Acil servisinde çalışacak pratisyen/uzman doktor bulunamıyor, istekte bulunulmuyor, lütfen RT edip paylaşırmısınız. Acil kapanma noktasına geldi! Uzun kuyruklar oluyor hastalar da haklı!"

Doktorun isyanından sonra TamgaTürk'ün ulaştığı bilgilere göre, Gaziantep Şehir Hastanesi'ndeki acil servis nöbetlerinde görevli uzman hekim sayısı 6 veya 7 kişi olması gerekirken, bu sayı 2 kişiyle sınırlı kalıyor. Bunun yanında pratisyen hekimlerin sayısı da oldukça az ve hasta kapasitesini karşılayamayacak noktada. Halihazırda çalışan pratisyen hekimler de ya istifa ediyor, ya da TUS'u kazanıyor, yerlerine açılan kadrolar da boş kalıyor çünkü Gaziantep Şehir Hastanesi yönetimi, hastaneye doktor atanmasını talep etmiyor.

Acil serviste yeteri kadar doktor olmadığı için hastalara sağlanacak imkanlar da kısıtlanıyor. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde acilde hastalara serum takılacak 4 sarı alan varken doktor ve hemşire yetersizliği sebebiyle bunların yalnızca 2 tanesi aktif olarak kullanılabiliyor, haliyle bu alanlar hasta yükünü karşılayamıyor. Acil durumda olan hastalar serum için bile sıra beklemek zorunda kalıyor, bazı hastalar sıra bekleme esnasında kavga çıkarıyor. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'ndeki en büyük istek iş yüklerinin insani şartlara getirilmesi ve yetkililerin bu konuda çözüm üretmesi. 

Erdoğan ve birçok bakanın açılışına katıldığı hastanede çoğu pratisyen doktor zorunlu olmamasına rağmen acil serviste yaşanan mağduriyeti giderebilmek adına yasal olan 7 nöbet  süresinin üzerine çıkıp 10 nöbet tutuyor. Doktor, personel ve hemşire eksikliği yüzünden neredeyse tüm güneydoğu bölgesinin yükünü çeken Gaziantep Şehir Hastanesi'nin acili yetersiz durumda. 

Acil servisteki görevli sayısının azlığı sebebiyle doktorlarımızın yükleri giderek artarken yaşanan olaylar nedeniyle hekimler sürekli ölüm tehdidi alıyor. Türkiye'de neredeyse her gün yaşanan sağlıkta şiddet vakalarına Gaziantep Şehir Hastanesi'nden de bir vakanın eklenmesi sadece an meselesi. X hesabından paylaşım yapan doktor da her gün ölüm tehditleri aldığını belirterek şunları söylemişti: 

"Ben her nöbet ölüm tehdidi almak zorunda mıyım? Ailemden bana emanet zihinsel ve fiziksel engelli kardeşim var canım burnumda mı tutacağım her nöbeti? Neden gerekli doktor ve personel verilmiyor."

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı hastanede yaşanan mağduriyete İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban da tepki gösterdi. Doktorun tivitini alıntılayan Gürban, şu ifadeleri kullandı: 

"Olur mu yahu,

4 Bakan,15 milletvekili,8 Belediye Başkanı açtı orayı..!

Hiç öyle olur mu?

Yalan söylüyorsunuz,şehir hastanemiz güzel çalışıyor!!

Yetişkinin acilde ne işi var,hem atalarımız ne demiş?

Acele işe şeytan karışır demiş. Koskoca adamların acilde ne işi var? Bunlar büyük şeytan Amerika’nın oyunları işte,şehir hastenemizin işlerine bile karışmışlar.

Bu ülkede ezan susmaz, bayrak inmez...

Doktor sen de ayağını denk al!! Bu doktor fetöcü mü nedir?

Okudunuz değil mi?

Evet maalesef durumumuz bu!"

 

gaziantep şehir hastanesi hasta sayısı yetersiz doktor yetersiz personel acil servis gaziantep