Bir Yeni Parti de BBP'den Çıkıyor

TAKİP ET

BBP'den ayrılanların bir araya geldiği yeni bir parti kuruluyor.

Büyük Birlik Partisinde görev almış birçok ismin öncülük ettiği Milli Yol Hareketi, 8 Aralık Çarşamba günü İçişleri Bakanlığına teslim edecekleri evraklarla birlikte Milli Yol Partisi olarak Türk siyasi hayatına katılacak.

MHP'den ayrılarak BBP'yi kuran eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte uzun yıllar siyasette bulunmuş isimlerden olan Remzi Çayır, BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakarak hareketi başlatmıştı.

Geçtiğimiz ay Ankara'da parti binalarını tutarak çalışmalarına hız veren Milli Yol Hareketi tarafından kurulacak olan Milli Yol Partisinin Genel Başkanlık koltuğuna Remzi Çayır'ın getirileceği belirtiliyor.

Çayır, kısa süre önce Twitter hesabından "Milli Yol Partileşiyor(#MilliYolPartileşiyor)" etiketiyle yaptığı paylaşımında "Milletimizin ortak bir teraziye üstünlüğün hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne ihtiyacı var. Hala milletimiz, insanın şerefli, milletin bağımsız, Devletin hadim(HİZMETKAR)olduğu bir düzene ihtiyacı var. Milli Yol partileşiyor. Hayırlı uğurlu olsun..." ifadelerini kullanmıştı.

"Üçüncü Yola İhtiyaç Var"

Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan kurucular kurulu üyesi Haşim Yanar, "Milli Yol Partisi olarak biz bir üçüncü yol açılabileceğini ve milletin de buna ihtiyacının olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin gerilim siyasetinden arındırılarak yeni bir kulvar açılması gerektiğine inanıyoruz. Bunu yaparken rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkan’ın yol arkadaşları başta olmak üzere, son dönemde BBP’de görev yapan birçoğu il başkanı olan arkadaşlarla Türkiye’nin tüm renklerini temsil edeceğiz ve yol yürüyeceğiz. Ne kadar düzgün ve namuslu insan varsa onların bir araya geldiği bir yapı ve çatı oluşturduk" dedi.

bbp yeni parti myp milli yol partisi remzi çayır