Bir Yıl Önce Bugün Rusya 34 Türk Askerini Şehit Etmişti

TAKİP ET

Rusya'nın İdlib kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısı neticesinde 34 Türk askerinin şehit düştüğü kanlı olayın üzerinden tam bir yıl geçti.

27 Şubat 2020 tarihinde İdlib kentinde Suriye Diktatörü Beşar Esad'ın koltuğunu korumak adına bölgede bulunan Rusya'nın alçak saldırısı neticesinde 33 kahraman Türk askeri şehit oldu. Kanlı olay sonrasında siyasi iradenin tercih ettiği politikalar nedeniyle Mehmetçiklerin kanı yerde kaldı ve yaşananlar Türk tarihine kara bir sayfa olarak kazındı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, alışılageldik bir sorumluluktan kaçınma hadisesi neticesinde skandal gelişmeyi Türkiye'ye açıklama görevi Hatay Valisi Rahmi Doğan'a bırakılmıştı. Önce 9 şehidimiz olduğunu duyuran Vali, gecenin ilerleyen saatlerinde bu sayının 22'ye yükseldiğini duyurmuştu. Gece boyu bilgilendirme açıklamalarında bulunmaya devam eden Hatay Valisi Doğan, daha sonra sayının önce 29'a, ardından 33'e yükseldiğini açıklamıştı. Akabinde bir yaralı askerimizin daha hayatını kaybetmesiyle bu sayı 34'e yükselmişti.

Aradan geçen bir yılda AKP hükumeti önderliğindeki Cumhur İttifakı, Rusya'ya herhangi bir tepki vermediği gibi 34 Türk askerini şehit eden işgalci Kremlin Rejimiyle ilişkilerini geliştirmeye devam etti.

Muhalefet Unutmadı, Unutturmadı

Bazı politikacılar yıl dönümünde 34 şehidimizi anarak acı olayı unutturmadı. Bu isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilgili sosyal medya paylaşımında "Geçtiğimiz yıl İdlib'den gelen acı haberler yüreğimizi yakmış 34 evladımızı şehit vermiştik. Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı anma mesajında "İdlib’te 34 askerimizin hain bir saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından tam bir yıl geçti. Kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını ise hala yüreğimizde hissediyoruz. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Birçok CHP'li Milletvekili, İdlib şehitleri ile alakalı anma paylaşımları yaparken en net mesajı, İzmir Milletvekili Özcan Purçu verdi. Purçu'nun ilgili paylaşımı şöyle:

"Geçen sene bugün 27 Şubat 2020… Suriye İdlib’te Rusya’nın hava saldırısı sonucu 34 Türk askerimiz şehit düştü. Ne o günü, ne de sonrasında olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Saygı, minnet ve rahmetle; aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun..."

idlib rusya 34 şehit türk ordusu şehit mehmetçik 27 şubat