'Bırakalım Savaşsınlar'

TAKİP ET

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri DAEŞ ve YPG/PKK unsurlarına karşı gerçekleştirdiği askeri operasyon, beşinci gününde devam ediyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri DAEŞ ve YPG/PKK unsurlarına karşı gerçekleştirdiği askeri operasyon, beşinci gününde devam ediyor. Operasyonla alakalı daha önce de yaptığı skandal açıklamalarla sık sık gündemi meşgul eden ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha tepki çeken değerlendirmelerde bulundu.

'Diğerleri Savaşmak İsteyebilir'

ABD Başkanı Trump attığı tweetlerde ABD'nin savaş dışı kalması konusundaki kararlığını yeniden ifade etti. Diğer ülkelerin savaşa müdahil olacağı iddialarına ilişkin yorumda bulundu.

"Hatırlayın, Irak Suriye’deki Kürtlerle savaşacaktı ve bizim de Kürtlerle beraber Irağa karşı savaşmamızı istemişlerdi. Ben hayır dedim ve Kürtler iki kere savaşmayı bıraktı. Şimdi aynı çağrı Türkiye’ye karşı yapılıyor fakat Türkiye PKK’yı en kötü en terörist grup olarak görüyor. Başkaları bu savaşta bir taraf veya diğer taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakın onlar savaşsın. Biz durumu yakından gözlemliyoruz. Sonsuz savaşlar!"

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1183369133301391365?s=20

ABD barış pınarı DAEŞ pkk Trump Türkiye ypg