Birand'dan Akşener'e Özür

TAKİP ET

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, İYİ Parti lideri Meral Akşener'den özür diledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Refah-Yol hükümetinin İçişleri Bakanı olduğu 1997 yılında katıldığı 32. Gün programının reklam arasında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

Akşener'ın programın reklam arasında Refah-Ana koalisyonunu yıktığını söylediği anlar, "Akşener'in Refah-Yol'u yıktığını itiraf ettiği" öne sürülerek paylaşıldı. Akşener videoda açıkça Refah Partisi'nin Anavatan Partisi'yle koalisyon yapmasına engel olarak Doğru Yol Partisi'ni Refah'la hükümete taşıdığını belirtmesine rağmen AKP'ye yakın çok sayıda sosyal medya hesabı Akşener'in "Refah-Yol'u yıktığını" iddia etmişti.

Akşener: Böyle Bir Zekasızlık...

Akşener dünkü grup toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş… Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol’u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi… Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim" demişti.

Birand: Özür dileriz

Olaya ilişkin Tele1'e açıklama yapan Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand "Eski programları koyarken reklam aralarını çıkarırız. Bu bizim için kutsal. Bizde çalışan genç bir asistan ham görüntüyü Facebook’a koymuş. Facebook’tan yayıldı. Görüntüyü 1 hafta önce yayımlamış. Genel başkandan özür dileriz. Facebook’tan kaldırdık. İlk defa başımıza geldi, yol kazası" ifadelerini kullandı.

birand akşener özür refah ana yol koalisyon meral akşener iyi parti 32. gün mehmet ali birand umur birand