Birbiri Ardına Gelen Varyantlara Bir Yenisi Eklendi: Delmicron

TAKİP ET

Yeni Çin Virüsü varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni Çin Virüsü varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir süre önce Hindistan'da Delta varyantı ortaya çıkmıştı. Son olarak ise Güney Afrika'da Omicron varyantı ortaya çıkmıştı.

Omicron varyantına ilişkin Güney Afrika sağlık makamlarından söz konusu varyantın öldürücülüğünün görece az olduğu ve neden olduğu hastalığın da ağır geçmediğine ilişkin bilgiler paylaşılmıştı.

Son olarak "Delmicron" isimli bir varyant ortaya çıktığı bildirildi. Delta ve Omicron varyantlarının birleşiminden oluşan varyanta ilişkin Times of India'ya konuşan Hindistanlı Dr. Shashank Joshi, "Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron'un hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant" ifadelerini kullandı.

Varyantın bulaşıcılığının ve neden olduğu hastalığın şiddetinin diğer varyantlara göre ağır olduğu endişesi bulunsa da uzmanların elinde bu konuda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Delmicron varyantının neden olduğu hastalığın diğer varyantlarla genel olarak aynı semptomları gösterdiği bildirildi.

çin virüsü delmicron varyantı omicron delta