Birçok Kentte Kerbela İçin Matem Törenleri Düzenlendi: Bu Soylu Millet Hüseyin'den Kopmayacak

TAKİP ET

İstanbul, Ağrı, Kars ve Iğdır'da Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin yıl dönümü için törenler düzenlendi.

İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1382. yıl dönümü vesilesiyle İstanbul Halkalı'da bulunan Aşura Meydanı'nda tören düzenlendi.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen; İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan matem töreninde TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Caferi lider Selahattin Özgündüz konuşmalar yaptı.

Burada yaptığı konuşmada "Hz. Hüseyin Efendimizi canice katlettiren Yezit'in, Hz. Hüseyin'e karşı yanlış ve çarpık güttüğü bu siyaseti, Müslümanların bölünmesine ve asırlar boyu devam eden nifak hadiselerinin başlamasına sebebiyet vermiştir" diyen TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Kerbela hadisesinin iyice anlaşılıp, analiz edilip İslam dünyasında kanayan bir yara olmamasını, İslam toplumu arasında bir ayraç vazifesi görmesi yerine, birleştirici bir unsur olması gerektiği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Bu Soylu Millet Soylu Hüseyin'den Kopmuyor, Kopmayacak

Türk Caferilerinin lideri Selahattin Özgündüz ise "Bu soylu millet soylu Hüseyin'den kopmuyor, kopmayacak. Gazi Meclisimizin başkanvekili ve muhalefet partisinin temsilcileri de hazır buradayken Gazi Meclis'e kanun teklifi, tasarısı arz ediyorum. Lütfen artık yerinden kalkan benim inancımla inançsal kimliğimle alay etmesin. Bunun önünü lütfen alın. Allah Kur'an da demiş ki; Allah'tan korkun, bunun gereği olarak da doğrularla beraber olun. Allah bizi yanlışların, zalimlerin, Yezitlerin karşısında etsin. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın" dedi.

Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Seyyid Ali Ekber Işık ise "Bu matem ve yas, evrensel bir yastır, bu yas hiçbir mezhebe, ırka, kitleye ait değildir. İmam Hüseyin ıslah etmek için yola çıktı, isyan etmek için değil. İmam Hüseyin sadece Aşure gününde o insanlara 70 defa konuşma yaptı. Allah Resulü bu yola nasıl tek başına çıktı ve başardıysa, İmam Hüseyin de tek başına kalacağını bile bile yola çıktı ve başardı" şeklinde konuştu.

Birçok Kentte Kerbela İçin Matem Törenleri Düzenlendi Bu Soylu Millet Hüseyin'den Kopmayacak