Birçok Kişinin Bilgisayarına Virüs Yükleyerek Tutuklanmalarını Sağlayan Fetullahçı Teröristin Tahliye Edilerek Ülkeyi Terk Ettiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Birçok vatanseverin bilgisayarına virüs yükleyerek tutuklanmalarına neden olan FETÖ'cü polisin serbest kaldığı Amerikalı gazeteci Kim Zetter'in makalesi ile ortaya çıktı.

Gazeteci Barış Pehlivan "Ahtapotun kolları" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Amerikalı gazeteci Kim Zetter'in makalesiyle ortaya çıkan skandalı paylaştı.

2011 yılında kendi bilgisayarına yüklenen virüsün adının "Ahtapot" olduğunu belirten Pehlivan, "Hortum ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’ndaki polislerin bilgisayarına 2014’te yüklenen virüsün adı" dedi ve "Ahtapot ile Hortum arasında bir bağlantı var mıydı?" diye sordu.

Kendi bilgisayarına yüklenen virüsle birlikte kendisinin ve arkadaşlarının Silivri'ye sokulduğunu, emniyet birimlerinin bilgisayarlarına yüklenen virüsle ise istihbaratın takip edildiğini belirten Pehlivan, "Gazeteci Zetter, geçen hafta yayımladığı makalede şunları ortaya çıkardı: Ahtapot ve Hortum virüslerinde benzer kodlar vardı. Aynı elden çıkmıştı. 

Casus Yazılımı Bilgisayarlara Yükleyen Polis 2019'da Türkiye'den Ayrılmış

Fethullahçı polisler Hortum aracılığıyla kendileri hakkında çalışma yürüten polislerin her adımını öğreniyordu. Emniyet İstihbarat’ta konuşulanlar dahi johndown@woxmail.com adlı bir mail adresine gizlice otomatik olarak gönderiliyordu. 

Peki, o adres kime aitti? Datalink AŞ’ye. Datatlink neydi? Türk savcıların dahi WikiLeaks üzerinden öğrendiği bir şirket. Fethullahçıların muhalifleri takip virüsü için İtalyan Hacking Team firmasıyla görüşmede kullandığı paravan yer. Kurucusunun ByLock’u da tasarladığı kirli ağ. 

Neyse...  Amerikalı gazetecinin “Karışık örümcek ağına dönüşen bir casusluk hikâyesi” adlı makalesinden öğreniyoruz: Emniyet İstihbarat’ın bilgisayarına casus yazılımı yükleyen komiser cezaevinden çıkmış ve 2019’da Türkiye’yi terk etmiş" ifadelerini kullandı.

Birçok Atatürkçünün Bilgisayarına Virüs Yükleyerek Tutuklanmalarını Sağlayan Fetullahçı Teröristin Tahliye Edilerek Ülkeyi Terk Ettiği Ortaya Çıktı