Birçok Kuruma Sızdığı İddia Edilen Menzil Tarikatının Yeni Hedefi Jandarma mı

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bugüne dek birçok devlet kurumuna sızdığı iddia edilen Menzil Tarikatının şimdi de jandarmaya sızmak üzere olduğu iddia edildi.

15 Temmuz'da gerçekleşen askeri kalkışmayla yıllardır devlete sızan FETÖ mensuplarının tutuklanmaları ve görevden alınmalarının hızlandırılmasıyla kadrolarda oluşan boşluklara sızdığı iddia edilen tarikat ve cemaatlerin başında Menzil isimli oluşum geliyor. 

Bilhassa Sağlık Bakanlığı'na ve birçok devlet kurumuna sızdıkları iddia edilen Menzil Tarikatına ilişkin çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Sözcü gazetesinden Necati Doğru, Menzilcilerin şimdi de jandarmaya sızmak üzere olduğunu kaleme aldı.

Menzil'in iç yüzünü "Tarikatın şeyhi Gavs imiş. Gavs dünyanın manevi yöneticisi olduğuna inanılan kişiymiş. Son haberlere göre Sağlık Bakanlığı Menzil Şeyhi'nden soruluyormuş. Şeyhin tükürüğünde, üfürüğünde her şeklinde keramet buluyorlarmış. Onun yemek artıklarından bir parça kapabilmek için birbirlerini çiğnemekteymişler" satırlarıyla ortaya koyan Doğru, vahim iddiaya yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

"Tarikatlar! Devlete sızarlar. Sızdırılırlar. Din pazarlarlar. İnanç soyarlar. Diyanete şirktirler. Şirketler kurarlar. İhale alırlar. Devleti de soyarlar. Tarikatlarınız!İslam ahlakına. İslam medeniyetine. İslam terbiyesine. İslam tasavvufuna. İslam hoş görüsüne. Ne katkı yaptı? Susmaktasınız! Niçin?

Menzil tarikatı, iktidara, devlete, bakanlıklara, önde gelen kurumlara sızmış; jandarmaya da sızmak üzereymiş."

menzil tarikatı menzil jandarmaya sızıyor