Birçok Ülkeye Uçuş Yasağını Kaldıran Rusya, Türkiye İçin Yasağı Uzatma Kararı Aldı

TAKİP ET

Rusya, Türkiye'ye yönelik 1 Haziran'da kalkması beklenen uçuş yasağını 21 Haziran'a dek uzattığını duyurdu.

Çin Virüsü ile mücadelede küresel bir başarısızlık örneği sergileyen Türkiye'ye turizm sektörünü kaybetmemek adına yaptığı hızlandırılmış normalleşmeye rağmen Rusya'dan bir darbe daha geldi. Virüsle mücadelesini şeffaflıktan tamamen uzak bir şekilde yürüten Kremlin, Türkiye'ye yönelik uçuş yasağını uzatma kararı aldı.

Turizm gelirinde en önemli payı elde etmesine vesile olan ülkelerin başında gelen Rusya'nın bu kararı, 21 Haziran'a dek geçerliliğini koruyacak. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden gece yarısına doğru gelen açıklamada tıpkı Türkiye gibi Zimbabve için de yasağın 21 Haziran'a uzatıldığı bilgisine yer verildi.

Öte yandan Rusya; Macaristan, Fas ve Arnavutluk'a yönelik uçuş yasağını ise kaldırma kararı aldı.

Rusya'nın uçuş yasağı kararının 21 Haziran'dan sonra uzatılıp uzatılmayacağının öngörülememesi tur şirketleri ve tur şirketlerine yönelik ilginin de ciddi ölçüde sarsılmasına ve bir bilinmezliğe sürüklenmesine yol açıyor. Yetkililerin yorumları, Rus turistlerin ciddi bir kısmının 2021 yılının yaz aylarını farklı ülkelerin sahillerinde geçirebileceğinin düşünülmesine neden oluyor.

Rusya Rus turist uçuş yasağı türkiye koronavirüs çin virüsü covid-19 macaristan fas arnavutluk enfeksiyon 21 haziran zimbabve