'Birileri Erdoğan'ın Kararlarını CHP Genel Merkezi'ne İspiyonluyor'

TAKİP ET

Yandaş gazeteci İbrahim Karagül dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

İktidara yakınlığıyla bilinen İbrahim Karagül, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı kararların CHP Genel Merkezi'ne "ispiyonlandığını" iddia etti.

Sosyal medya hesabından söz konusu iddiayı öne süren Karagül, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; EYT, ÖTV, asgari ücret ve benzeri iyileştirme kararlarını CHP Genel Merkezi’ne aktaranlar  FETÖ’cü bürokratlar mı! Yoksa başkaları da mı var? Birileri; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin üstesinden gelmek için aldığı kararları; CHP Genel Merkezi'ne ispiyonluyor. Kılıçdaroğlu hemen kendi projesiymiş gibi satıyor. Sonra da; "Biz söyledik, yaptı" diyor. EYT böyle bir şeydi. ÖTV indirimi de.. Bir tezgah kurulmuş!" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Bir süre önce gençler Üretici Fiyat Endeksi üzerinden faizlendirilen KYK borçlarının katlanması nedeniyle sosyal medyada tepkilerini dile getirmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise gençlere bir çağrı yaparak KYK borçlarını ödememelerini istemişti. Baskıların giderek artmasının ardından KYK borçlarının faizleri silinmiş ve Twitter'da "Teşekkürler Kılıçdaroğlu" etiketi Türkiye gündemine girmişti.

Bunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslenerek araç alımını birkaç ay ertelemeleri çağrısında bulunarak "İkinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım sizlere" demişti. Kılıçdaroğlu bu açıklamayı yaptıktan birkaç saat sonra yayımlanan Resmi Gazete'de yer verilen tebliğ değişikliğiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçtiğimiz yıl verilen otomobil ÖTV'lerini sıfıra indirme ya da 3 katına kadar çıkarma yetkisi uygulama tebliğine eklenmişti.

Erdoğan'a Otomobilde ÖTV Yetkisi

birileri erdoğan kararlarını chp genel merkezi ispiyonluyor ibrahim karagül