Birleşik Krallık, Rus Kuklası Paludan'ın Kendi Topraklarında Kur'an Yakmasına İzin Vermeyecek

TAKİP ET

Danimarka'nın aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi'nin (Stram Kurs) Rus kuklası lideri Rasmus Paludan'ın Kuran'ı yakmak için Birleşik Krallık'a girişinin reddedileceği bildirildi.

Danimarka'nın aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi'nin (Stram Kurs) Rus kuklası lideri Rasmus Paludan'ın Kuran'ı yakmak için Birleşik Krallık'a girişinin reddedileceği bildirildi.

Özel Haber | Kur'an Yakan Paludan'ın Rusya İle İlişkisi

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat, Paludan'ın 22 Mart'ta İngiltere'nin Wakefield kentinde Kuran'ı yakma planıyla ilgili olarak ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Simon Lightwood'a yanıt verdi.

Wakefield Milletvekili Simon Lightwood' Tugendhat'a, "Paludan daha önce Danimarka'da nefret dolu ve ırkçı sözler söylediği için hapse atılmıştı. Tehlikeli bir adam ve ülkeye girmesine izin verilmemeli. Beni ve topluluğumu hükümetin aldığına dair temin edebilir misiniz?"  sorusunu sordu.

Bakan Tugendhat, milletvekilinin sorusuna yanıt olarak, aşırı sağcı Paludan'ın Kuran yakma eylemi nedeniyle İngiltere'ye girişine izin verilmeyeceğini söyledi.

 

rasmus paludan kuran yakma ingiltere