Birlik Başkanı Osman Türkman İsyan Etmişti: ESK Toplu Alım Fiyatını Artırdı

TAKİP ET

Et ve Süt Kurumu, toplu et alım fiyatını artırdı.

Gaziantep-Şanlıurfa yolunu kapatarak protesto gösterisi yapan hayvan yetiştiricilerinin tek tek ifadeye çağrıldığının ortaya çıkmasının ardından sert bir açıklama yapan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman Irak'ta canlı etin kilosunun 90 liraya satıldığını, Türkiye'de ise karkas etin kilosunun (ESK) tarafından 82 liraya satın alındığını hatırlatmıştı. Et ve Süt Kurumu (ESK), kuzu toklu alım fiyatına zam yapıldığını duyurdu. ESK'dan yapılan açıklamada kuzu karkas alım fiyatının 90 liraya çıkarıldığı belirtildi. İç tüketimin artırılması için ESK perakende satış mağazalarında yüzde 25 indirim yapıldığı ve kuzu karkas alım fiyatının kilogram başına 92 liraya çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada "ESK'nin piyasanın düzenlenmesine yönelik aldığı tedbirler hem üretici hem de tüketici memnuniyetini sağlamak içindir. Bu bağlamda, ESK'nın indirim kampanyasıyla üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır. Kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerimizin kombina müdürlüklerimizle irtibata geçmelerini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bütün üreticilerimize bereketli kazançlar diliyoruz" denildi.

gaziantep damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı osman türkman isyan etmişti esk et ve süt kurumu toplu alım fiyatını artırdı et kuzu toklu koyun keçi