Birlikte Olmak İçin Para Verdiği Kişinin Trans Birey Olduğunu Öğrenince Cinayet İşledi

TAKİP ET

Fatih'te işlenen cinayetin katil zanlısı, cinayeti ilişkiye girmek için para verdiği kişinin trans olması sebebiyle işlediğini itiraf etti.

Trans birey Kadir Murat Sözübir (42), 5 Eylül'de evine gelen bir kişi tarafından bıçaklandı. Vücudunun 6 farklı yerinden bıçaklanan Sözübir, ağır yaralı olarak komşularından yardım istedi. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sözübir, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Sözübir'in ölümü üzerine soruşturma başlatan Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri, evin çevresindeki kamera kayıtlarını incelese de bir sonuca varamadı. Ancak 6 Eylül'de Abdürrahim E. isimli bir kişi Sözübir'i bıçakladığı söyleyerek Tekirdağ'daki Çerkezköy Gazi Polis Merkezi Amirliği'ne teslim oldu. Suçta kullandığı bıçağı da teslim eden Abdürrahim E. savcılığın tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

''Meşru Müdafaa Kastıyla Hareket Ettim''

Şüpheli Abdürrahim E. ifadesinde, Sözübir'e birlikte olmak için 100 TL verdiğini ancak ilişki sırasında Sözübir'in trans birey olduğunu fark ederek parayı geri istediğinde tartışma çıktığını söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine cinayeti işlediğini itiraf eden Abdurrahim E., ''Daha önce telefonda 100 TL üzerinden anlaşmıştık. Parayı masanın üstüne bıraktım. Trans bireyle birliktelik yaşamak istemediğimden parayı geri almak istedim. Kendisi parayı geri vermedi. Beni ittirdi, hakaret etti. Boğuşmaya başladık. Kaçmayı düşündüm ama o sırada beni bir cisimle yaraladı. Ben de üzerimde taşıdığım sustalı bıçağı çıkartarak 3-4 kez rastgele salladım. Tamamen meşru müdafaa kastıyla hareket ettim. Kendisi inerek ailesine haber verdi. O sırada bilinci açıktı. Ben evden çıkıp Balat'a doğru gittim. Pİşmanım, bu nedenle teslim oldum. Serbest bırakılmamı talep ederim'' dedi.

Şüpheli Abdürrahim E. sorgusunun ardından 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

fatih kadir murat sözübir trans birey cinayet abdürrahim para geri istedi