Birlikte Yaşadığı Kadını Öldürüp Parçalara Ayıran Adama 18 Yıl Hapis Cezası Verildi

TAKİP ET

Burdur'da birlikte yaşadığı kadını uykusunda çekiçle öldürüp daha sonra cesedi parçalara ayıran adama 18 yıl hapis cezası verildi.

Burdur'da dini nikahlı eşi olduğu iddia edilen Afgan uyruklu Masoudeh Hashemi’yi gece uyurken başına çekiçle vurmak suretiyle öldüren ve cesedini parçalayarak toprağa gömen yine aynı ülke vatandaşı Sayed Aghel Razavi'ye 18 yıl hapis cezası verildi.

İlk önce ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Razavi'nin cezası daha sonra mahkeme heyeti tarafından cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla düşürdü. Razavi'nin ifadesinde yer alan "Büyük ümitlerle Türkiye'ye geldim. Eşime 'canım, cicim' derdim. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım. Olaydan bir ay öncesinde eşimle kavgalıydık. Olay günü uyuyordum. 23.30'da uyandım. Baktım eşim yok. Telefonla aradım, telefonu evdeydi. Saat 01.30'da geldi. 'Neredeydin' dedim. 'Seni ilgilendirmez. Burası Afganistan değil Türkiye. Senden izin alacak değilim. Hava almaya çıktım. Seni sevmiyorum, senin yüzünde kırışıklıklar var, ben seni ne yapacağım, defol başımdan, seni sevmiyorum. Sen benim hayat erkeğim değilsin' dedi. 'Bunlar nasıl laf, 9 yıldır birlikte yaşıyoruz' dedim. Bana küfretti" şeklindeki sözleri ağır tahrik sayan mahkeme heyeti, sanığın cezasını cinayeti tahrik altında işlediğine hükmederek 18 yıla düşürdü.

Mahkemede verdiği ifadede suç kastı olmadığını söyleyen Razavi, "Beraatimi talep ediyorum. Eşim beni aldattı. Ben onu seviyordum, çocuklarımı çok seviyorum. Böyle olmasını istemezdim. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu. Razavi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çiftin biri 5, diğeri 8 yaşındaki 2 kızı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce korumaya alındı.

Karısını öldürüp parçalara ayıran bir kişiye yalnızca 18 yıl hapis cezası verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

karısını öldürdü parçalara ayırdı 18 yıl hapis ceza burdur afgan canice